ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Β.Πούτιν έχει ζητήσει να αλλάξουν σε ρούβλια οι πληρωμές για το αέριο ως τις 31 Μαρτίου

Αυτό αναφέρεται στη λίστα οδηγιών που έχει καταθέσει στο υπουργικό συμβούλιο

Ο Β.Πούτιν έχει ζητήσει να αλλάξουν σε ρούβλια οι πληρωμές για το αέριο ως τις 31 Μαρτίου

Εντολή στην κυβέρνηση, την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας και την Gazprom να λάβουν μέτρα έως τις 31 Μαρτίου για να αλλάξουν το νόμισμα πληρωμής για τις προμήθειες φυσικού αερίου σε μη φιλικές χώρες σε ρούβλια, έχει δώσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το Russia Today.

Αυτό αναφέρεται στη λίστα οδηγιών του Ρώσου προέδρου μετά τη συνάντηση με μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

«Εφαρμογή σειράς μέτρων για την αλλαγή του νομίσματος πληρωμής για τις προμήθειες φυσικού αερίου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε άλλες χώρες που έχουν θεσπίσει περιοριστικά μέτρα κατά πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ρωσικών νομικών προσώπων στο ρωσικό ρούβλι», αναφέρει χαρακτηριστικά η εντολή, με τα μέτρα αυτά να έχουν οριστικοποιηθεί ως τις 31 του τρέχοντος μήνα.

Υπεύθυνοι ορίστηκαν ο πρωθυπουργός Μιχάηλ Μισσούστιν, η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Ναμπιουλίνα και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

Στις 23 Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η πληρωμή για το φυσικό αέριο που προμηθεύει η χώρα «στις λεγόμενες μη φιλικές χώρες» θα γίνεται σε ρούβλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αυστρία και η Γερμανία έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους σε αυτή την προοπτική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.