ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Β.Ζελένσκι καλεί την Ευρώπη να μην υποκύψει στον ρωσικό «ενεργειακό εκβιασμό»

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του

Ο Β.Ζελένσκι καλεί την Ευρώπη να μην υποκύψει στον ρωσικό «ενεργειακό εκβιασμό»

«Η Ρωσία δεν θεωρεί μόνο το φυσικό αέριο, αλλά οποιοδήποτε εμπόριο ως όπλο. Όσο πιο γρήγορα η Ευρώπη παραδεχτεί ότι είναι ανεπίτρεπτο να εξαρτάται από τη Ρωσία στο εμπόριο, τόσο πιο γρήγορα θα είναι δυνατή η εγγύηση της σταθερότητας στις ευρωπαϊκές αγορές», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένκσι σε νέο βιντεοσκοπημένο του μήνυμα καλώντας την ΕΕ να μην υποκύψει στον «ενεργειακό εκβιασμό» της Ρωσίας

«Αυτή την εβδομάδα, η ηγεσία της Ρωσίας ξεκίνησε μια νέα σειρά ενεργειακού εκβιασμού των Ευρωπαίων. Η απόφαση να διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία είναι ένα άλλο επιχείρημα υπέρ του γεγονότος ότι κανείς στην Ευρώπη δεν μπορεί να ελπίζει να διατηρήσει οποιαδήποτε κανονική οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία. Η Ρωσία δεν θεωρεί μόνο το φυσικό αέριο, αλλά οποιοδήποτε εμπόριο ως όπλο. Απλώς περιμένει τη στιγμή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μία ή η άλλη εμπορική περιοχή. Να εκβιάζουν πολιτικά τους Ευρωπαίους. Ή να ενισχύσουμε τη στρατιωτική μηχανή της Ρωσίας, η οποία βλέπει μια ενωμένη Ευρώπη ως στόχο», σημείωσε ο Ζελένσκι, ο οποίος νωρίτερα ζήτησε από τις ευρωπαϊκές χώρες να επιβάλουν εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Την 1η Απριλίου 2022, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ένα ειδικό διάταγμα για τις «μη φιλικές χώρες» για να τις υποχρεώσουν να πληρώνουν για το φυσικό αέριο μόνο σε ρούβλια και στις 27 Απριλίου, η ρωσική Gazprom διέκοψε τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Bulgargaz της Βουλγαρίας και στην Πολωνική PGNiG λόγω της άρνησής τους να πληρώσουν για φυσικό αέριο σε ρούβλια.

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι η Ρωσία «βλέπει μια ενωμένη Ευρώπη ως στόχο» και πως όσο πιο γρήγορα όλοι στην ήπειρο συμφωνήσουν ότι δεν μπορούν να εξαρτώνται από τη Ρωσία για το εμπόριο, τόσο πιο γρήγορα θα υπάρξει σταθερότητα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος χαιρέτισε επίσης τη συμφωνία με την ΕΕ για την αναστολή των δασμών και των ποσοστώσεων στις εξαγωγές της Ουκρανίας, λέγοντας ότι η Ρωσία θέλει να δημιουργήσει χάος στις παγκόσμιες αγορές – ειδικά για τα τρόφιμα και σημείωσε ότι οι ουκρανικές εξαγωγές θα βοηθήσουν στη σταθεροποίηση των αγορών και θα στηρίξουν την οικονομία της χώρας κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έγραψε στο Twitter ότι μίλησε με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την περαιτέρω στήριξη της χώρας του εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής, αλλά και για ένα έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, «πρέπει να περιλαμβάνει το εμπάργκο στο πετρέλαιο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μίλησα με τη φον ντερ Λάιεν. Ευχαρίστησα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που αποφάσισε να καταργήσει τους δασμούς, τις ποσοστώσεις σε ουκρανικά βιομηχανικά αγαθά, τρόφιμα. Συζητήθηκε περαιτέρω υποστήριξη», έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και πρόσθεσε πως «Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μίλησε για το 6ο πακέτο κυρώσεων, το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει εμπάργκο πετρελαίου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.