ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουκρανία: Να παραδοθούν στην κυβέρνησή του «όλοι οι δεσμευμένοι πόροι της Ρωσίας» απαίτησε ο Β.Ζελένσκι!

Ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησε με απόλυτα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την Ρωσία την οποία αποκάλεσε «τρομοκρατικό κράτος»

Ουκρανία: Να παραδοθούν στην κυβέρνησή του «όλοι οι δεσμευμένοι πόροι της Ρωσίας» απαίτησε ο Β.Ζελένσκι!

Να τεθούν στη διάθεση της κυβέρνησής του όλοι οι δεσμευμένοι από τη Δύση ρωσικοί πόροι απαίτησε στο βραδινό διάγγελμά του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Φυσικά η απαίτησή του αυτή μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα καθώς αυτό στηρίζεται στην αρχή της εμπιστοσύνης.

Είναι καιρός να «καταφερθούν οι μέγιστες συστημικές ζημίες στη Ρωσία», ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά «τους δεσμευμένους ρωσικούς πόρους, τόσο του τρομοκρατικού κράτους όσο και των προσώπων που συνδέονται με αυτό».

«Τα πάντα πρέπει να κατασχεθούν και να χρησιμοποιηθούν για την άμυνα έναντι του τρόμου. Είναι δίκαιο να προβαίνεις σε αντίποινα εναντίον του τρομοκράτη. Είναι δίκαιο να καταστρέφεις τρομοκράτες. Είναι δίκαιο να κάνεις το τρομοκρατικό κράτος να πληρώσει για τις ενέργειές του», είπε.

Πρόσθεσε πως συζήτησε για το ζήτημα με τον επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Ζοσέπ Μπορέλ, ο οποίος επισκέφθηκε το Κίεβο χθες Τετάρτη.

«Χρειαζόμαστε ενωμένη και ισχυρή απόφαση. Απόφαση που θα αποδείξει ότι τηρούμε μαζί το διεθνές δίκαιο και περιφρονούμε απόλυτα το τρομοκρατικό κράτος».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταρτίζει σχεδιασμούς για να διαθέσει καταρχήν στο Κίεβο ποσά που έχουν προκύψει από δεσμευμένους πόρους της ρωσικής κεντρικής τράπεζας αποταμιευμένους στο εξωτερικό —ιδίως τόκους—, εν είδει πρώτου βήματος προς την κατεύθυνση αυτή.

Το ποσό υπολογίζεται πως ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση.

Αυτό που φοβούνται στην Δύση όμως είναι η απαξίωση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και ότι θα προκαλέσουν πολλές χώρες στο να επισπεύσουν άμεσα την αποδολαριοποίησή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.