ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουκρανία: Ο Β.Ζελένσκι θέλει να ενισχυθούν οι άμυνες της χώρας του στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Στο διάγγελμά του ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τους στρατιώτες του για αυτές που χαρακτήρισε επιτυχίες τους στα μέτωπα

Ουκρανία: Ο Β.Ζελένσκι θέλει να ενισχυθούν οι άμυνες της χώρας του στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Στο βραδινό του διάγγελμα ο Oυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε πως θέλει να ενισχυθούν οι άμυνες της χώρας του στα σύνορα με τη Λευκορωσία, στενό σύμμαχο της Ρωσίας, που επενέβη στην ουκρανική επικράτεια τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Ζελένσκι, στο διάγγελμά του από κάστρο στην παλιά πόλη της Λουτσκ –150 χιλιόμετρα από τα σύνορα– χαρακτήρισε προτεραιότητα την ενίσχυση των αμυντικών θέσεων σε όλους τους τομείς των βορείων συνόρων της Ουκρανίας.

Ρωσικά στρατεύματα επενέβησαν στην Ουκρανία και από το έδαφος της Λευκορωσίας όταν ξέσπασε ο πόλεμος. Χιλιάδες Ρώσοι στρατιωτικοί σταθμεύουν στο λευκορωσικό έδαφος, όπου κάνουν προετοιμασίες για επιχειρήσεις, ενώ ρωσικά μαχητικά και άλλα αεροσκάφη χρησιμοποιούν συχνά λευκορωσικά αεροδρόμια.

Ειδικοί χαρακτηρίζουν απίθανο να επιχειρηθεί νέα ρωσική έφοδος από το έδαφος της Λευκορωσίας, όμως το Κίεβο κάθε άλλα παρά εμπιστεύεται το Μινσκ.

Στο διάγγελμά του ο Ζελένσκι ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τους στρατιώτες του για αυτές που χαρακτήρισε επιτυχίες τους στα μέτωπα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ουκρανικός στρατός διαβεβαιώνει πως οι δυνάμεις του προελαύνουν στην αντεπίθεση που άρχισε πριν από περίπου έναν μήνα με σκοπό την απελευθέρωση εδαφών που έχουν κυριεύσει οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Η Μόσχα αντιτείνει πως οι ουκρανικές επιθέσεις απωθούνται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.