ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ουρουγουάη: Με καρκίνο του οισοφάγου διαγνώστηκε ο πρώην πρόεδρος Χοσέ Μουχίκα

Υποφέρει εδώ και δυο δεκαετίες από αυτοάνοσο νόσημα που έχει επηρεάσει μεταξύ άλλων τη νεφρική λειτουργία και δυσχεραίνει την αντιμετώπιση με χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία ή χειρουργική επέμβαση

Ουρουγουάη: Με καρκίνο του οισοφάγου διαγνώστηκε ο πρώην πρόεδρος Χοσέ Μουχίκα

Με καρκίνο του οισοφάγου, του οποίου η αντιμετώπιση είναι «περίπλοκη» όπως είπε, διαγνώστηκε ο Χοσέ Μουχίκα, πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης και από τα πλέον σημαντικά πρόσωπα της Αριστεράς στη Λατινική Αμερική.

Ο πρώην αρχηγός του κράτους (2010-2015) – τον οποίο συνόδευε η φήμη του «φτωχότερου προέδρου στον κόσμο» και ξεχωρίζει για την απλότητα και την ειλικρίνειά του – έμαθε για τον όγκο την Παρασκευή, λίγες εβδομάδες πριν από τα 89α γενέθλιά του.

«Είναι προφανώς κάτι πολύ επικίνδυνο» και «διπλά περίπλοκο στην περίπτωσή μου», είπε σε συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας πως υποφέρει εδώ και δυο δεκαετίες από αυτοάνοσο νόσημα που έχει επηρεάσει μεταξύ άλλων τη νεφρική λειτουργία και δυσχεραίνει την αντιμετώπιση με χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία ή χειρουργική επέμβαση.

Το αυτοάνοσο νόσημα τον υποχρέωσε να παραιτηθεί από το αξίωμα του γερουσιαστή τον Οκτώβριο του 2020, λόγω των κινδύνων που συνδέονταν με την πανδημία κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ζωή είναι όμορφη, αλλά σε φθείρει» είπε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Μουχίκα, φροντίζοντας να στείλει ένα κοινωνικό μήνυμα με αποδέκτη τους νέους. «Το σημαντικό είναι να σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις» και «όταν νοιώθεις θυμό, να τον μετατρέπεις σε ελπίδα», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.