ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Όχι» από την Μόσχα σε ενδεχόμενη διαμεσολάβηση της Ελβετίας στον πόλεμο με την Ουκρανία: «Δεν είναι ουδέτερη»

Όπως εξήγησε, η Ελβετία προσχώρησε στις παράνομες, μονομερείς αντιρωσικές κυρώσεις της Δύσης, επομένως δεν μπορεί να προσποιείται ότι έχει διαμεσολαβητικό ρόλο

«Όχι» από την Μόσχα σε ενδεχόμενη διαμεσολάβηση της Ελβετίας στον πόλεμο με την Ουκρανία: «Δεν είναι ουδέτερη»

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι η Ελβετία δεν μπορεί να είναι πλατφόρμα διαλόγου, γιατί έχει χάσει το ουδέτερο καθεστώς της.

Η Ζαχάροβα σχολίασε τον επικεφαλής της ελβετικής διπλωματίας Ιγνάτιους Κάσις ότι υπάρχουν μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας σε αυτήν την ευρωπαϊκή χώρα, λέγοντας ότι η Ελβετία δεν μπορεί να είναι πλατφόρμα διαλόγου.

Όπως εξήγησε, η Ελβετία προσχώρησε στις παράνομες, μονομερείς αντιρωσικές κυρώσεις της Δύσης, επομένως δεν μπορεί να προσποιείται ότι έχει διαμεσολαβητικό ρόλο στο πλαίσιο της επίλυσης της ουκρανικής κρίσης.

Σημειώνεται ότι σχετική δήλωση για κάποιες «μυστικές διαπραγματεύσεις» για την Ουκρανία στη Γενεύη, έγινε προχθές, Πέμπτη, από τον επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Ελβετίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Temps.

Επισημαίνεται ότι η Ελβετία προσχώρησε στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας ως απάντηση στην είσοδο ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Από τις 25 Νοεμβρίου, η Ελβετία έχει παγώσει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 7,5 δισεκατομμυρίων φράγκων.

Η Ζαχάροβα υπενθύμισε ότι για το θέμα αυτό είχε ήδη μιλήσει ο Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, βοηθός του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι δεν γνώριζε τίποτα για διαπραγματεύσεις.

Χθες, ο Μεντίνσκι, σχολιάζοντας τη δήλωση του επικεφαλής του ελβετικού υπουργείου Εξωτερικών, είπε ότι ούτε Ρώσοι διπλωμάτες ούτε εκπρόσωποι της προεδρικής διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας διεξάγουν διαπραγματεύσεις για το ουκρανικό ζήτημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.