ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Πακιστάν: Προβάδισμα για τους ανεξάρτητους που υποστηρίζει ο Ιμράν Χαν – Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων

Ακόμα δεν είναι σαφές ποιος θα σχηματίσει την κυβέρνηση, καθώς οι απόπειρες του δεύτερου στις εκλογές Ναουάζ Σαρίφ δεν έχουν αποδώσει

Πακιστάν: Προβάδισμα για τους ανεξάρτητους που υποστηρίζει ο Ιμράν Χαν – Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων

Ολοκληρώθηκε σήμερα η καταμέτρηση των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές του Πακιστάν.

Οι ανεξάρτητοι που κατά βάση υποστηρίζονται από τον πρώην πρωθυπουργό Ιμράν Χαν, που βρίσκεται τώρα στη φυλακή, κερδίζουν 97 από τις 264 έδρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκλογικής επιτροπής.

Ο τελικός απολογισμός δημοσιοποιήθηκε ενώ έχουν περάσει περισσότερες από 60 ώρες από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας την Πέμπτη, μια καθυστέρηση που δημιούργησε αμφιβολίες για τη διαδικασία.

Οι ανεξάρτητοι έχουν προβάδισμα έναντι του κόμματος ενός άλλου πρώην πρωθυπουργού, του Ναουάζ Σαρίφ, που κέρδισε 76 έδρες –έγινε έτσι το μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο καθώς οι ανεξάρτητοι του Χαν συμμετείχαν στη διαδικασία ως μεμονωμένοι υποψήφιοι.

Ακόμα δεν είναι σαφές ποιος θα σχηματίσει την κυβέρνηση, καθώς απαιτείται απλή πλειοψηφία 134 εδρών για να έρθει στην εξουσία ένα κόμμα ή ένας συνασπισμός.

Ο Σαρίφ έχει δηλώσει ότι το κόμμα του συνομιλεί με άλλες παρατάξεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει από μόνο του την απόλυτη πλειοψηφία.

Το κόμμα PTI του Χαν είχε απειλήσει με πανεθνικές, ειρηνικές διαδηλώσεις σήμερα εάν δεν δημοσιευόταν τη νύχτα η καταμέτρηση των ψήφων. Κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν κάποιες μικρές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Η προσωρινή κυβέρνηση του Πακιστάν υποστηρίζει ότι η καθυστέρηση οφειλόταν σε προβλήματα επικοινωνίας λόγω διακοπής στη σύνδεση του Διαδικτύου την ημέρα των εκλογών. Η διακοπή, που σύμφωνα με τις αρχές έγινε για λόγους ασφαλείας, προκάλεσε τις ανησυχίες οργανώσεων υπέρ των δικαιωμάτων και ξένων κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της αμερικανικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X σήμερα, γραμματέας του κόμματος PTI ακύρωσε τις γενικευμένες διαδηλώσεις αλλά δήλωσε ότι θα υπάρξουν διαμαρτυρίες σε συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα για τα οποία εκφράζονται ανησυχίες για εκλογική «νοθεία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.