ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προεδρικές εκλογές στη Ρωσία: Το 82% των Ρώσων ψηφίζουν τον Β.Πούτιν σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Ο Ρώσος πρόεδρος διεκδικεί ακόμη μια εξαετή προεδρική θητεία

Προεδρικές εκλογές στη Ρωσία: Το 82% των Ρώσων ψηφίζουν τον Β.Πούτιν σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση του κέντρου ερευνών VCIOM που δημοσιεύτηκε σήμερα Δευτέρα (11/3), αναφέρει πως το 82% των Ρώσων ψηφίζουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Στην ψηφοφορία που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, ο Πούτιν διεκδικεί ακόμη μια εξαετή προεδρική θητεία.

Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι – που είτε υποστηρίζουν ανοιχτά τον Πούτιν είτε ακολουθούν τη γραμμή του Κρεμλίνου – συγκεντρώνουν ποσοστά μεταξύ 5% και 6% έκαστος, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Η κρατική τηλεόραση, την οποία παρακολουθούν κυρίως ηλικιωμένοι σε αγροτικές περιοχές, παρουσιάζει τον Πούτιν σαν να μην υπάρχει εναλλακτική.

Στην εξουσία επί σχεδόν 1/4 του αιώνα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ισχυρίζεται ότι οι εκλογές είναι μια ψηφοφορία για «το μέλλον της Ρωσίας». Παρουσιάζει την επέμβαση στην Ουκρανία ως αγώνα εναντίον της ηγεμονίας της Δύσης, κάτι που έχει απήχηση σε μεγάλη μερίδα της ρωσικής κοινής γνώμης.

Εάν ο Πούτιν λάβει ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, το αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο που είχε σε προεδρικές εκλογές. Στις εκλογές του 2018 είχε λάβει το 76,7% των ψήφων, ενώ η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 67,5%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εκλογική επιτροπή υπολογίζει τον αριθμό των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στη Ρωσία σε 112 εκατομμύρια. Άλλοι δύο εκατομμύρια ψηφοφόροι ζουν στο εξωτερικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.