ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πρόεδρος Γερμανίας: Εξέφρασε την ντροπή του για τις ωμότητες που είχε διαπράξει η Γερμανία στην Τανζανία τον 20ο αιώνα

«Ό,τι συνέβη εδώ ήταν η κοινή μας ιστορία, η ιστορία των προγόνων σας και η ιστορία των προγόνων μας στη Γερμανία»

Πρόεδρος Γερμανίας: Εξέφρασε την ντροπή του για τις ωμότητες που είχε διαπράξει η Γερμανία στην Τανζανία τον 20ο αιώνα

Συγχώρεση για το αποικιακό παρελθόν και τις σφαγές στην Τανζανία ζήτησε ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ εκφράζοντας την ντροπή του για τις ωμότητες που είχαν διαπράξει οι γερμανικές αποικιακές δυνάμεις στην Τανζανία στις αρχές του 20ού αιώνα.

Προχώρησε όμως και πέρα από αυτό: «Θα ήθελα να ζητήσω συγχώρεση για όσα έκαναν οι Γερμανοί στους προγόνους σας εδώ», είπε σε ομιλία του στην αφρικανική χώρα.

«Ό,τι συνέβη εδώ ήταν η κοινή μας ιστορία, η ιστορία των προγόνων σας και η ιστορία των προγόνων μας στη Γερμανία», πρόσθεσε.

Οι γερμανικές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 300.000 ανθρώπους κατά την εξέγερση των Μάτζι Μάτζι to 1905-1907. Ήταν μία από τις πλέον αιματηρές αντιαποικιακές εξεγέρσεις.

Αφορμή για την εξέγερση ήταν η απαίτηση των Γερμανών να ασχοληθούν οι ντόπιοι με το μάζεμα του βαμβακιού που προορίζονταν για εξαγωγή.

Οι αποικιακές αρχές έφτασαν μάλιστα στο σημείο να εκθέσουν τα κομμένα κεφάλια ηγετών της εξέγερσης σε μουσεία στη Γερμανία. Συγγενείς του ζητούν τώρα να τους επιστραφούν τα κρανία, αφού ταυτοποιηθούν με DNA, ζήτημα το οποίο δεν απέκλεισε ο Γερμανός πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Γερμανία κατείχε τα εδάφη της Τανζανίας, της Ρουάντα, του Μπουρούντι και μέρους της Μοζαμβίκης, τα οποία συνιστούσαν τη Γερμανική Ανατολική Αφρική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.