Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Προειδοποίηση Μ.Νετανιάχου σε Κατάρ: «Ή εκδιώκετε τους τρομοκράτες ή θα το κάνουμε εμείς»

Τι ανέφερε σε διάγγελμά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Προειδοποίηση Μ.Νετανιάχου σε Κατάρ: «Ή εκδιώκετε τους τρομοκράτες ή θα το κάνουμε εμείς»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξέδωσε σήμερα αυστηρή προειδοποίηση προς το Κατάρ και σε όσες χώρες «προσφέρουν καταφύγιο σε τρομοκράτες».

Σε διάγγελμά του, ο Μ.Νετανιάχου συνέδεσε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ με την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ, αναφέροντας ότι πρόκειται για τις μεγαλύτερες σφαγές που υπέστησαν αντίστοιχα οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο εβραϊκός λαός.

«Τι έκανε η Αμερική μετά την 11η Σεπτεμβρίου; Υποσχέθηκε να κυνηγήσει τους τρομοκράτες όπου κι αν βρίσκονταν και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει καταφύγιο σε τρομοκράτες», είπε.

Επισήμανε ότι το Ισραήλ έδρασε ανάλογα χθες στο Κατάρ, το οποίο, όπως είπε, «προσφέρει ασφαλές καταφύγιο και χρηματοδότηση στη Χαμάς, προσφέροντας στα ηγετικά της στελέχη βίλες και προνόμια».

«Κάναμε ακριβώς ό,τι έκανε η Αμερική όταν έπληξε την Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν και όταν σκότωσε τον Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν», πρόσθεσε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα για υποκρισία στην καταδίκη της ισραηλινής επιχείρησης κατά στελεχών της Χαμάς στο Κατάρ, τονίζοντας ότι «θα έπρεπε να χειροκροτούν το Ισραήλ, όπως χειροκρότησαν την Αμερική για την εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν».

«Λέω στο Κατάρ και σε όλα τα κράτη που παρέχουν καταφύγιο σε τρομοκράτες: ή τους εκδιώκετε ή τους φέρνετε ενώπιον της δικαιοσύνης. Γιατί αν δεν το κάνετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς» ανέφερε καταληκτικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.