ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πρώην Ιάπωνας πρωθυπουργός: «Ο Ζελένσκι ευθύνεται για πολλά από τα δεινά των Ουκρανών»

Τι δήλωσε ο Γιοσίρο Μόρι σε ομιλία του

Πρώην Ιάπωνας πρωθυπουργός: «Ο Ζελένσκι ευθύνεται για πολλά από τα δεινά των Ουκρανών»

Ανοίγουν τα στόματα σιγά-σιγά πολιτικών ηγετών από όλο τον κόσμο για τον επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου Β.Ζελένσκι, ο οποίος αντιμετωπίζεται περίπου ως «ιερή αγελάδα» σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσίρο Μόρι  επέκρινε τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι την Παρασκευή, υπονοώντας ότι δεν είναι δίκαιο να κατηγορούμε μόνο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τον συνεχιζόμενο πόλεμο.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί επικρίνεται μόνο ο Πρόεδρος Πούτιν, ενώ ο κ. Ζελένσκι δεν αμφισβητείται καθόλου. Ο Ζελένσκι έχει κάνει πολλούς Ουκρανούς να υποφέρουν και αυτό είναι μια πραγματικότητα», είπε ο Μόρι σε μια πολιτική συγκέντρωση στο Τόκιο.

Ο Μόρι, 85 ετών, ήταν ενεργός στην ενίσχυση των διμερών δεσμών με τη Ρωσία μέσω συνομιλιών με τον Πούτιν όταν ήταν πρωθυπουργός τη δεκαετία του 2000. Αφού συνταξιοδοτήθηκε ως βουλευτής πριν από 10 χρόνια, συναντήθηκε με τον Πούτιν ως ειδικός απεσταλμένος του τότε πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

Ο πρώην πρωθυπουργός επέκρινε επίσης τα ιαπωνικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, λέγοντας ότι οι μονόπλευρες αναφορές τους για τον πόλεμο στην Ουκρανία του δίνουν την εντύπωση ότι «στηρίζονται μόνο σε αναφορές από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Μόρι έκανε τις παρατηρήσεις σε μια συγκέντρωση που σχετίζεται με τον Muneo Suzuki, έναν άλλο βετεράνο βουλευτή γνωστό για τους στενούς δεσμούς του με τη Ρωσία και τις προσπάθειές του να επιλύσει το ζήτημα των ρωσικών ιαπωνικών νησιών στα ανοιχτά του Χοκάιντο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.