ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ρ.Μενέντεζ για τις κατηγορίες: «Οι εισαγγελείς κάνουν λάθη – Δεν παραιτούμαι»

«Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μάχη που έχω δώσει»

Ρ.Μενέντεζ για τις κατηγορίες: «Οι εισαγγελείς κάνουν λάθη – Δεν παραιτούμαι»

Ο γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά, υποστηρίζει ότι είναι αθώος και ότι θα δικαιωθεί. 

Παράλληλα, σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε σήμερα Δευτέρα επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την έδρα του στη Γερουσία, παρά τις πιέσεις που έχουν αρχίσει να γίνονται ασφυκτικές και μέσα από το κόμμα του, τους Δημοκρατικούς.

«Ό,τι έχω καταφέρει, το κατάφερα παρά τους αρνητές και όλους όσους με υποτίμησαν. Αναγνωρίζω ότι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μάχη που έχω δώσει, αλλά όπως έχω δηλώσει σε όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, πιστεύω ακράδαντα ότι όταν παρουσιαστούν όλα τα γεγονότα, όχι μόνο θα αθωωθώ, αλλά θα εξακολουθήσω να είμαι ο παλαιότερος γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ», είπε μεταξύ άλλων.

Αναφέρθηκε και εμμέσως σε όσους ζήτησαν να παραιτηθεί λέγοντας ότι βιάστηκαν να διατυπώσουν την κρίση τους. «Το “δικαστήριο” της κοινής γνώμης δεν είναι υποκατάστατο της Δικαιοσύνης», τόνισε, λέγοντας ότι όσοι ζητούν την παραίτηση το κάνουν βασισμένοι σε περιορισμένα στοιχεία που ήρθαν στο φως. Η εισαγγελία τα παρουσίασε όσο πιο «τονισμένα» μπορούσε «Θυμηθείτε ότι οι εισαγγελείς κάνουν και λάθη».

Για τα μετρητά και τις ράβδους χρυσού που βρέθηκαν στην κατοικία του -όπως έδειξαν οι εντυπωσιακές φωτογραφίες από το κατηγορητήριο που μετέδωσαν και τα μέσα ενημέρωσης- ο Μενέντεζ εξήγησε ότι ήταν προσωπικά του χρήματα.

«Εδώ και 30 χρόνια, έχω αποσύρει χιλιάδες δολάρια σε μετρητά από τους προσωπικούς μου λογαριασμούς καταθέσεων, τα οποία κρατούσα για έκτακτες ανάγκες και λόγω του ιστορικού της οικογένειάς μου που αντιμετώπιζε την κατάσχεση [των χρημάτων] στην Κούβα», δήλωσε. Ως γνωστόν, οι γονείς του κατάγονται από το νησί.

«Αυτό μπορεί να φαίνεται παλιομοδίτικο, αλλά αυτά ήταν χρήματα που αντλήθηκαν από τους προσωπικούς μου λογαριασμούς με βάση το εισόδημα που νόμιμα απέκτησα κατά τη διάρκεια αυτών των 30 ετών», πρόσθεσε για να επισημάνει ότι στη δίκη περιμένει να ασχοληθεί με πιο σοβαρά στοιχεία.

Οι εισαγγελείς λένε ότι ο γερουσιαστής και η σύζυγός του δωροδοκήθηκαν από πράκτορες της αιγυπτιακής κυβέρνησης. Στο σπίτι του βρέθηκαν συνολικά 480.000 δολάρια σε χρηματοκιβώτιο, σε ντουλάπες ακόμη και μέσα σε ρούχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως δεν σχολιάσε καθόλου τις ράβδους χρυσού που βρέθηκαν στην κατοικία και που, κατά το κατηγορητήριο, είναι αποτέλεσμα δωροδοκίας από την Αίγυπτο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.