Έχουν παραδοθεί 1.908 Ουκρανοί στρατιώτες από το Αζοφστάλ είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας

Στοιχεία για τους Ουκρανούς στρατιώτες που έχουν παραδοθεί από το Αζοφστάλ της Μαριούπολης, έδωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργείου.

Όπως είπε «ο αποκλεισμός του εργοστασίου Αζοφστάλ συνεχίζεται… Οι εθνικιστές που είναι αποκλεισμένοι στο εργοστάσιο άρχισαν να παραδίδονται. Αυτή τη στιγμή, 1.908 στρατιώτες έχουν καταθέσει τα όπλα τους», δήλωσε ο Σοϊγκού.

Επίσης, 177 άμαχοι έχουν ήδη απομακρυνθεί από το εργοστάσιο, μεταξύ των οποίων 85 γυναίκες και 47 παιδιά.

Ο Σοϊγκού είπε ακόμα πως η επιχείρηση στο Λουχάνσκ οδεύει στην ολοκλήρωσή της. «Ομάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, μαζί με μονάδες της Πολιτοφυλακής των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, συνεχίζουν να επεκτείνουν τον έλεγχο στα εδάφη του Ντονμπάς. Η απελευθέρωση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της», δήλωσε ο Σόιγκου.

Ακόμη, αποκάλυψε πως οι ουκρανικές αρχές έκαναν «μια περιπετειώδη προσπάθεια να καταλάβουν το Φιδονήσι την παραμονή της 9ης Μαΐου». «Την παραμονή της Ημέρας της Νίκης, οι ουκρανικές αρχές έκαναν μια περιπετειώδη προσπάθεια να καταλάβουν το Φιδονήσι. Αυτή η αμφίβολη ενέργεια αποδείχθηκε πλήρης αποτυχία. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εκκαθάρισαν περισσότερους από 50 στρατιωτικούς των επίλεκτων μονάδων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Σε τρεις ημέρες καταστράφηκαν τέσσερα εχθρικά αεροσκάφη, δέκα ελικόπτερα, 30 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τρία πλοία», δήλωσε ο Σοϊγκού.

Τέλος, ανέφερε πως η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις στα δυτικά της σύνορα λόγω «αύξησης των εξωτερικών απειλών». «Λαμβάνουμε τα κατάλληλα αντίμετρα για τις εξωτερικές απειλές. Υπό αυτές τις συνθήκες, βελτιώνουμε ενεργά τη σύνθεση των στρατευμάτων. Μέχρι το τέλος του έτους, θα σχηματιστούν 12 στρατιωτικές μονάδες και μεραρχίες στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια», σημείωσε σχετικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!