ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σέιμουρ Χερς: «Οι Πολωνοί μαζί με τα κράτη της Βαλτικής πιέζουν τον Β.Ζελένσκι να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και να παραιτηθεί»

«Θέλουν άμεσο τερματισμό του πολέμου»

Σέιμουρ Χερς: «Οι Πολωνοί μαζί με τα κράτη της Βαλτικής πιέζουν τον Β.Ζελένσκι να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και να παραιτηθεί»

O Αμερικάνος δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς, αποκάλυψε ότι μια ομάδα κρατών της Ευρώπης με επικεφαλής την Πολωνία προτρέπει τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι να σταματήσει άμεσα τον πόλεμο στην Ουκρανία και αν χρειαστεί να παραιτηθεί.

«Της ομάδας των κρατών της ΕΕ ηγείται η Πολωνία. Η ομάδα αυτή καλεί μυστικά τον Zελένσκι να βρει έναν τρόπο να τερματίσει τη σύγκρουση, ακόμα και αν αυτό απαιτεί την παραίτησή του» υποστηρίζει ο βραβευμένος με βραβείο Πούλιτζερ Σέιμουρ Χερς, αναφέροντας πως σε αυτήν την ομάδα είναι κράτη της ανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής, όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Εσθονία.

Στην έκκληση τους αυτή, οι εν λόγω Ευρωπαίοι καλούν τον Ζελένσκι να επιτρέψει να αρχίσει η διαδικασία ανοικοδόμησης της Ουκρανίας.

Υπάρχει μία έντονη φημολογία πάντως που ενισχύει τον ισχυρισμό του Σέιμουρ Χερς και αφορά την καταστροφή του α/α συστήματος Patriot που είχαν παραδώσει οι Αμερικανοί στο Κίεβο από υπερ-υπερηχητικό πύραυλο Κinzhal.

Yπάρχουν αναφορές πως η εντυπωσιακή χρήση του ρωσικού βλήματος έδειξε πως αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την περιβόητη αντιπυραυλική ασπίδα και οι Πολωνοί ανησυχούν ακόμα περισσότερο όσο συνεχίζεται η σύγκρουση δίπλα από τα σύνορά τους, ειδικά τώρα που νιώθουν πως η αεράμυνα του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους όπλα.

Όπως αναφέρει ο Σέιμουρ Χερς, επικαλούμενος στοιχεία από υποκλοπές και άλλα στοιχεία της CIA, είπε ότι ο Ζελένσκι δεν φαίνεται να μετακινείται από τη θέση του, και θέλει τη συνέχιση του πολέμου, μέχρι οι ουκρανικές δυνάμεις να καταφέρουν να ανακαταλάβουν και να απελευθερώσουν τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι από την αρχή της επέμβασής τους.

Ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως αρχίζει να χάνει την στήριξη των γειτονικών του κρατών.

Εφόσον αυτές οι πληροφορίες ευσταθούν, τότε θα πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη δεδομένου ότι τόσο η Πολωνία όσο και τα κράτη της Βαλτικής είναι από τους πιο πιστούς συμμάχους της Ουκρανίας και από τους πλέον ορκισμένους εχθρούς του προέδρου της Ρωσίας, Β.Πούτιν  που μάλιστα πρωτοστατούν στις πιέσεις προκειμένου η Δύση να αποστείλει ολοένα και περισσότερα και πιο εξελιγμένα τεχνολογικά όπλα στο Κίεβο.

Σύμφωνα με τον Σέιμουρ Χερς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden έχει ελλιπή ενημέρωση για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς όπως αναφέρει, πολλές πληροφορίες από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δεν φτάνουν στο προεδρικό γραφείο.

«Μου λένε ότι μερικές από τις καλύτερες πληροφορίες για τον πόλεμο δεν φτάνουν στον πρόεδρο.

Και ότι δεν φταίνε αυτοί που δίνουν συχνά αντικρουόμενες πληροφορίες» υπογραμμίζει ο Σέιμουρ Χερς.

Υπενθυμίζεται πως ο Σέιμουρ Χερς προχώρησε πρόσφατα στην αποκάλυψη πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden είναι αυτός που έδωσε τη διαταγή για την καταστροφή των αγωγών φυσικού αερίου του Nord Stream.

Μάλιστα υποστήριξε πως η Ουκρανία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και πως η διάρκεια της σύγκρουσης εξαρτάται μόνο από το πόσους συμπατριώτες του είναι έτοιμος να θυσιάσει ο Zελένσκι δεδομένου ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έχει αποφασίσει να κερδίσει με κάθε τρόπο στην Ουκρανία.

Ο Ντιμίτρι Πεσκόφ σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του Seymour Hersh είπε:

«Δεν ξέρω τι δεδομένα έχει αυτός ο δημοσιογράφος. Εμείς αντιλαμβανόμαστε συγκεκριμένα γεγονότα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βλέπουμε ότι αυξάνεται η ροή όπλων, η ροή πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού προς την Ουκρανία, ότι αυξάνεται επίσης το επίπεδο των τακτικών και τεχνικών χαρακτηριστικών των όπλων. Αυτό είναι που εμείς παρατηρούμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.