ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στο μνημείο για τα θύματα του μακελειού στο Τέξας ο Τ.Μπάιντεν – «Μπορούμε να κάνουμε την Αμερική πιο ασφαλή»

Εξέφρασε τη συμπόνια του στις οικογένειες που πενθούν

Στο μνημείο για τα θύματα του μακελειού στο Τέξας ο Τ.Μπάιντεν – «Μπορούμε να κάνουμε την Αμερική πιο ασφαλή»

Ο Τζο Μπάιντεν έφθασε σήμερα στην πόλη Ουβάλντε και κατευθύνθηκε αμέσως στο δημοτικό σχολείο, πέντε ημέρες μετά το μακελειό στο Τέξας.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε τη συμπόνια και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες που πενθούν τα παιδιά τους και τις δύο δασκάλες που έπεσαν νεκρά σε αυτό το περιστατικό με πυροβολισμούς, που συγκλόνισε την Αμερική και επανέφερε τη συζήτηση για τα πυροβόλα όπλα.

«Δεν μπορούμε να καταστήσουμε παράνομα τα δράματα, το ξέρω. Αλλά μπορούμε να κάνουμε την Αμερική πιο ασφαλή», ζήτησε το Σάββατο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εκφράζοντας τη λύπη του που σε τόσα πολλά μέρη, τόσοι πολλοί αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Δεκαεννέα παιδιά και δύο δασκάλες σκοτώθηκαν την Τρίτη στο σχολείο Ρομπ της μικρής πόλης Ουβάλντε από τις σφαίρες του μόλις 18 ετών Σαλβαδόρ Ράμος, σε ένα από τα χειρότερα περιστατικά με πυροβολισμούς των τελευταίων ετών στη χώρα.

Ο 79χρονος Δημοκρατικός, ο οποίος έχει χάσει δύο από τα παιδιά του -την κόρη του όταν ήταν ακόμα μωρό σε τροχαίο και έναν ενήλικο γιο από καρκίνο– μίλησε για τον δικό του πόνο λίγο μετά το μακελειό.

«Το να χάνεις ένα παιδί είναι σαν να σου ξεριζώνουν ένα κομμάτι της ψυχής σου. Τίποτα δεν είναι ξανά το ίδιο», είπε την Τρίτη.

Στο μνημείο για τα θύματα του μακελειού στο Τέξας ο Μπάιντεν

Στην Ουβάλντε το ζεύγος Μπάιντεν θα μεταβεί αρχικά στο μνημείο που ανεγέρθηκε για τα θύματα μπροστά από το δημοτικό σχολείο, πριν παραστεί σε επιμνημόσυνη δέηση το μεσημέρι.

Το απόγευμα οι Μπάιντεν θα συναντήσουν τις οικογένειες των θυμάτων και των επιζώντων του μακελειού και στη συνέχεια θα συνομιλήσουν με μέλη των ομάδων διάσωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχοντας βιώσει τον χαμό των παιδιών του, ο Τζο Μπάιντεν θα μπορέσει αναμφίβολα να βρει λόγια απέναντι στον πόνο των συγγενών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.