
Με ανακοίνωσή του, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου έκανε γνωστό ότι απομένουν ακόμη να «επιλυθούν» κάποια ζητήματα στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς.
Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα πως θα υπάρξει θετική κατάληξη «απόψε».
«Πολλά ζητήματα απομένουν να επιλυθούν στη συμφωνία αυτή και ελπίζουμε ότι οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν απόψε», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το πρωθυπουργικό γραφείο.
Νωρίτερα, μια πηγή προσκείμενη στις συνομιλίες στην Ντόχα ανέφερε ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία, ενώ και ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων.
Σύμφωνα με την ισραηλινή ανακοίνωση, «απέναντι στη σταθερή θέση του πρωθυπουργού Νετανιάχου, η Χαμάς υπαναχώρησε την τελευταία στιγμή στο αίτημά της να τροποποιηθεί η ανάπτυξη των (ισραηλινών) δυνάμεων κατά μήκος του διαδρόμου της Φιλαδέλφειας», της ουδέτερης ζώνης εντός της Λωρίδας της Γάζας, κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο.
Προκειμένου να τεθεί σε ισχύ, η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί δια ψηφοφορίας από την ισραηλινή κυβέρνηση.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.