ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τ.Μπάιντεν για Χένρι Κίσινγκερ: «Παρά τις βαθιές διαφωνίες μας εξαίρω την οξεία διάνοιά του»

Ο Αμερικανός πρόεδρος συλλυπήθηκε την οικογένεια του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος «έφυγε» χθες από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών

Τ.Μπάιντεν για Χένρι Κίσινγκερ: «Παρά τις βαθιές διαφωνίες μας εξαίρω την οξεία διάνοιά του»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξήρε χθες Πέμπτη την «οξεία διάνοια» του Χένρι Κίσινγκερ, τονίζοντας ωστόσο ταυτόχρονα πως συχνά διαπίστωνε πως είχε «βαθιές διαφωνίες» με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μας, διαφωνούσαμε συχνά. Και συχνά σθεναρά», ανέφερε ο ογδοντάρης Δημοκρατικός σε λακωνικό δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο μετά τον θάνατο της αμφιλεγόμενης μείζονος μορφής της αμερικανικής διπλωματίας που νωρίτερα φέτος έκλεισε τα 100 χρόνια. Όμως, από την πρώτη φορά που συναντήθηκαν, πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν, «η οξεία διάνοιά του και το βαθύ στρατηγικό του όραμα ήταν προφανή».

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που συνάντησα τον Δρ Κίσινγκερ. Ήμουν ένας νεαρός γερουσιαστής και εκείνος ήταν υπουργός Εξωτερικών — παρέχοντας μια ενημέρωση για την κατάσταση του κόσμου. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μας, συχνά διαφωνούσαμε. Και συχνά έντονα. Αλλά από εκείνη την πρώτη ενημέρωση – ήταν εμφανής η οξεία διάνοιά του και το βαθύ στρατηγικό του όραμα. Πολύ μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, συνέχισε να προσφέρει τις απόψεις και τις ιδέες του στην πιο σημαντική συζήτηση πολιτικής σε πολλές γενιές. Η Τζιλ και εγώ στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγό του Νάνσυ, στα παιδιά του Ελίζαμπεθ και Ντέιβιντ, στα εγγόνια του και σε όλους όσους τον αγάπησαν».

Ο θάνατος του Χένρι Κίσινγκερ, μιας εμβληματικής αν και αμφιλεγόμενης μορφής της αμερικανικής διπλωματίας, αποτελεί «πολύ μεγάλη απώλεια», δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

«Είναι πολύ μεγάλη απώλεια», δήλωσε ο Κίρμπι, σημειώνοντας τη στρατιωτική θητεία του Κίσινγκερ κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και χρόνια υπηρεσίας σε υψηλόβαθμες κυβερνητικές θέσεις μετέπειτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ήταν ένας άνθρωπος που, είτε συμφωνούσε κανείς μαζί του είτε όχι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επηρέασε τις αποφάσεις της εξωτερικής πολιτικής επί δεκαετίες και σίγουρα είχε αντίκτυπο στον ρόλο της Αμερικής στον κόσμο», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι στους δημοσιογράφους, χαιρετίζοντας τη δέσμευση «στην υπηρεσία της χώρας» του διπλωμάτη που πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 100 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.