ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Tα κράτη της Βαλτικής δεν θα εισάγουν πλέον φυσικό αέριο από τη Ρωσία – Τι δήλωσε ο Λιθουανός πρόεδρος

Λετονία, Εσθονία και Λιθουανία δεν θα παίρνουν πλέον φυσικό αέριο από τη Ρωσία

Tα κράτη της Βαλτικής δεν θα εισάγουν πλέον φυσικό αέριο από τη Ρωσία – Τι δήλωσε ο Λιθουανός πρόεδρος

Ο διευθυντής της εταιρείας αποθήκευσης φυσικού αερίου της Λετονίας είπε ότι τα κράτη της Βαλτικής δεν θα εισάγουν πλέον φυσικό αέριο από τη Ρωσία.

Καθώς ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έφτασε στην 39η ημέρα του, ο διευθυντής της λετονικής εταιρείας αποθήκευσης φυσικού αερίου αποκάλυψε το Σάββατο ότι τα κράτη της Βαλτικής δεν θα εισάγουν πλέον φυσικό αέριο από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Infobae, ο διευθύνων σύμβουλος της Conexus Baltic Grid, Uldis Bariss δήλωσε: «Από την 1η Απριλίου, το ρωσικό φυσικό αέριο δεν ρέει πλέον στη Λετονία, την Εσθονία και τη Λιθουανία». Ο διευθυντής συνέχισε λέγοντας ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου που αποθηκεύονται υπόγεια στη Λετονία θα τροφοδοτούν επί του παρόντος την αγορά της Βαλτικής.

Την αναστολή των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου επιβεβαίωσε και ο Λιθουανός πρόεδρος. Σύμφωνα με τους The New York Times, ο πρόεδρος της Λιθουανίας, Gitanas Nauseda, δήλωσε ότι η χώρα δεν θα εισάγει πλέον φυσικό αέριο από τη Ρωσία από τον Απρίλιο και αντ’ αυτού θα εξαρτάται από άλλα έθνη για την προμήθεια ώστε να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Nauseda έγραψε: «Πριν από χρόνια, η χώρα μου πήρε αποφάσεις που σήμερα μάς επιτρέπουν χωρίς πόνο να σπάσουμε τους ενεργειακούς δεσμούς με τον επιτιθέμενο. Αν μπορούμε να το κάνουμε, μπορεί να το κάνει και η υπόλοιπη Ευρώπη!».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμίρ Πούτιν, προσπαθεί να αξιοποιήσει τους ενεργειακούς πόρους της χώρας του. O Πούτιν είπε στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ότι θα πρέπει να δημιουργήσουν λογαριασμούς σε ρούβλια για να πληρώσουν για το ρωσικό αέριο, ανέφερε το Infobae.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.