ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τζορτζ Τσούνης από Θεσσαλονίκη: «Χρέος μας να προστατεύουμε την εθνική κυριαρχία»

«Όταν κρίνονται θέματα δικαιοσύνης και ισότητας οι Έλληνες δίνουν το "παρών"»

Τζορτζ Τσούνης από Θεσσαλονίκη: «Χρέος μας να προστατεύουμε την εθνική κυριαρχία»

Το «παρών» στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την 28η Οκτωβρίου έδωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος στις δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη να προστατευτεί η δημοκρατία και η εθνική κυριαρχία των χωρών.

Ξεκινώντας τη δήλωσή του ο κ. Τσούνης είπε στα ελληνικά ότι «είναι ιδιαίτερη τιμή να είμαι σήμερα στη Θεσσαλονίκη» και συνέχισε στα αγγλικά υπενθυμίζοντας πως όταν ήρθε τον Μάιο στη χώρα μας «γιορτάζαμε τη νίκη της Ευρώπης. Μου θύμισαν, όμως, ότι οι Έλληνες δεν γιόρτασαν το τέλος του πολέμου αλλά την είσοδό τους σε αυτή και αυτό είναι σημαντικό γιατί δείχνει το ελληνικό πνεύμα και τον χαρακτήρα».

«Όταν είναι δύσκολα τα πράγματα, όταν κρίνονται θέματα δικαιοσύνης και ισότητας οι Έλληνες δινουν το “παρών”, το φιλότιμό (σ.σ. τη λέξη την είπε στα ελληνικά) τους υπαγορεύει να πολεμούν όταν η δημοκρατία απειλείται» συνέχισε ο Αμερικανός διπλωμάτης.

Ο Τζορτζ Τσούνης χαρακτήρισε «τιμή» να υπηρετεί «στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία» τονίζοντας ότι «έχουμε μια ειδική αποστολή να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είτε θα έχουμε δημοκρατία είτε θα έχουμε απολυταρχία. Η εθνική κυριαρχία πρέπει να προστατεύεται σε αντίθεση με ό,τι κάνει ο Πούτιν. Είμαι υπερήφανος που Ελλάδα και ΗΠΑ προστατεύουν τη Δημοκρατία και την εθνική κυριαρχία» κατέληξε ο κ. Τσούνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.