ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Β.Ορμπάν: «Χρειάζονται περισσότερες συζητήσεις για την ένταξη Φινλανδίας – Σουηδίας»

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ζήτησε να εισακουσθούν οι ανησυχίες της Τουρκίας

Β.Ορμπάν: «Χρειάζονται περισσότερες συζητήσεις για την ένταξη Φινλανδίας – Σουηδίας»

Στη γραμμή της Τουρκίας φαίνεται ότι κινείται ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, όσον αφορά στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Σε συνέντευξή του στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο Ορμπάν εκτίμησε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων, πριν το «πράσινο φως» της Ουγγαρίας στην ενταξιακή διαδικασία.

Πάντως, όπως υποστήριξε, ο ίδιος ζήτησε από βουλευτές του εθνικιστικού κόμματός του Fidesz να στηρίξουν το αίτημα των δύο σκανδιναβικών χωρών, αλλά πρόσθεσε ότι κάποιοι «δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι» με την επέκταση του ΝΑΤΟ και επιθυμούν να διεξαχθούν περαιτέρω συζητήσεις για το θέμα.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι τελικά θα πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο ότι η χώρα του στηρίζει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, όμως επεσήμανε ότι θα πρέπει να εισακουσθούν οι ανησυχίες της Τουρκίας, διαφορετικά θα αποτύχει η προσπάθεια επέκτασης της Συμμαχίας.

«Πρέπει να ακούσουμε τη φωνή» της Τουρκίας

«Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, είναι επίσης σύμμαχοί μας, και κατά συνέπεια πρέπει να ακούσουμε τη φωνή τους», τόνισε ο Ορμπάν.

«Πρέπει να προσέξουμε την Τουρκία καθώς τελικά η όλη διαδικασία θα περιέλθει σε τέλμα. Αν δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα της Τουρκίας, τότε η επέκταση μπορεί να αποτύχει», κατέληξε.

Η Άγκυρα κατηγορεί τη Στοκχόλμη ότι υποθάλπει μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Πρόσφατα η Τουρκία άφησε να εννοηθεί ότι θα εγκρίνει μόνο την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ενώ η Ουγγαρία αναφέρει ότι έχει καθυστερήσει να εγκρίνει την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στη Συμμαχία λόγω διαδικαστικών ζητημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.