Β.Ζελένσκι σε Τ.Μπάιντεν μετά την ανακοίνωση για νέα στρατιωτική βοήθεια 1 δισ.: «Είμαστε ευγνώμονες στις ΗΠΑ»

«Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν μια νέα ενίσχυση της άμυνάς μας, μια νέα δόση βοήθειας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων»

Β.Ζελένσκι σε Τ.Μπάιντεν μετά την ανακοίνωση για νέα στρατιωτική βοήθεια 1 δισ.: «Είμαστε ευγνώμονες στις ΗΠΑ»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη» του προς τους Αμερικανούς για την παροχή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας, την οποία του γνωστοποίησε νωρίτερα σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν.

«Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν μια νέα ενίσχυση της άμυνάς μας, μια νέα δόση βοήθειας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων», τόνισε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για αυτή την υποστήριξη, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την άμυνά μας στο Ντονμπάς», την περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, επίκεντρο των τρεχουσών ρωσικών επιθέσεων.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, που περιλαμβάνει κυρίως όπλα του πυροβολικού και οβίδες, αλλά και αντιπλοϊκούς πυραύλους.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει ότι πληροφόρησε τον Ουκρανό ομόλογό του, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για την παροχή αυτού του νέου πακέτου βοήθειας, ύψους περίπου 1 δισεκ. δολαρίων.

Στα όπλα που θα δοθούν στο Κίεβο περιλαμβάνονται αντιπλοϊκά πυραυλικά συστήματα και βλήματα για το πυροβολικό και τα χόβιτζερ.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν κάλεσε τις χώρες της Δύσης να «εντείνουν» τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, ώστε να μπορέσει η χώρα να αμυνθεί απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Ουκρανία βρίσκεται σε σημείο καμπής στο πεδίο της μάχης. Πρέπει επομένως να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες ώστε να μπορέσει να αμυνθεί», δήλωσε από την έδρα του ΝΑΤΟ, στη σύνοδο των χωρών της «ομάδας επαφής» που συγκρότησαν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν το Κίεβο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.