ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Βοήθεια από τον Ρ.Τ.Ερντογάν για την εξαγωγή των σιτηρών ζητά ο Β.Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος προειδοποιεί για «παγκόσμια επισιτιστική κρίση» εξαιτίας της αποχώρησης της Ρωσίας από τη συμφωνία

Βοήθεια από τον Ρ.Τ.Ερντογάν για την εξαγωγή των σιτηρών ζητά ο Β.Ζελένσκι

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε χθες ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μια προσπάθεια να βρεθεί τρόπος να επανέλθει σε ισχύ της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας που θα επέτρεπε να συνεχιστούν οι εξαγωγές σιτηρών, λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας υπογράμμισε: «Το άνοιγμα του διαδρόμου για τα σιτηρά αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Μαζί πρέπει να αποτρέψουμε μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση».

Η αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία οδήγησε τη Δευτέρα σε εκ νέου ναυτικό αποκλεισμό των ουκρανικών λιμανιών στη Μαύρη Θάλασσα. Η Μόσχα προειδοποίησε επίσης ότι όλα τα πλοία που ταξιδεύουν με προορισμό ουκρανικά λιμάνια θα θεωρούνται δυνητικοί μεταφορείς στρατιωτικών φορτίων.

Ακόμα ο Β.Ζελένσκι ανέφερε: «Εξαιτίας των ενεργειών της Ρωσίας, ο κόσμος βρίσκεται εκ νέου στα πρόθυρα επισιτιστικής κρίσης. Συνολικά 400 εκατομμύρια άνθρωποι σε πολλές χώρες της Αφρικής και της Ασίας απειλούνται με λιμοκτονία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συμφωνία που υπεγράφη τον Ιούλιο του 2022, με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και του ΟΗΕ, επέτρεψε τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών και αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας. Αρχικά είχε ισχύ 120 ημερών, ανανεώθηκε τον Νοέμβριο για άλλες 120 ήμερες και τον Μάιο η Ρωσία συμφώνησε να παρατείνει τη συμφωνία για 60 ημέρες. Στις 17 Ιουλίου η Μόσχα ανέστειλε τη συμμετοχή της, διαμηνύοντας ότι θα αναθεωρήσει τη στάση της εφόσον λάβει εγγυήσεις αναφορικά με τις εξαγωγές ρωσικών σιτηρών και λιπασμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.