ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Μεγαλύτερη αποχή από τον πρώτο γύρο δείχνουν τα επίσημα στοιχεία

Η αποχή εκτιμάται από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι στο τέλος της ημέρας θα είναι της τάξης του 54%

Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Μεγαλύτερη αποχή από τον πρώτο γύρο δείχνουν τα επίσημα στοιχεία

Το 38,11 %των Γάλλων είχε ψηφίσει ως τις 17.00 ώρα Γαλλίας (18.00 ώρα Ελλάδας) σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο από το αντίστοιχο του πρώτου γύρου της προηγούμενης Κυριακής, όπου είχε ψηφίσει το 39,4% Είναι ωστόσο μεγαλύτερο από το ποσοστό του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών του 2017, οπότε είχε ψηφίσει το 35,3%.

Με βάση αυτά τα δεδομένα η αποχή εκτιμάται από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι στο τέλος της ημέρας θα είναι της τάξης του 54%, δηλαδή μεγαλύτερη από αυτήν του πρώτου γύρου που ήταν στο 52,5%, αλλά μικρότερη από αυτή του δεύτερου γύρου του 2017 που ήταν στο 57,4%.

Σημειώνεται ότι στα περισσότερα εκλογικά τμήματα και συγκεκριμένα στο 70%, οι κάλπες θα κλείσουν στις 16.00, ώρα Γαλλίας, στο 10%των τμημάτων θα κλείσουν στις 19.00 και στο υπόλοιπο 20% των τμημάτων, δηλαδή αυτών που είναι μεγάλες πόλεις, θα κλείσουν στις 20.00.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα μέσα ενημέρωσης θα μεταδώσουν αμέσως μετά τις πρώτες εκτιμήσεις για τον αριθμό των εδρών του κάθε κόμματος. Οι εκτιμήσεις αυτές συνήθως είναι αξιόπιστες στο βαθμό που βασίζονται όχι σε έρευνες ψήφου, αλλά σε καταμετρημένα ψηφοδέλτια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.