ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Πρωτιά στο «νήμα» για τον E.Μακρόν με 25,75%

Στο 25,66% ο Μελανσόν

Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Πρωτιά στο «νήμα» για τον E.Μακρόν με 25,75%

Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν τελικά εκείνος που έκοψε πρώτος το νήμα στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία καθώς κυριολεκτικά πάλεψε μαζί με τον Ζαν-Λικ Μελανσόν «ψήφο-ψήφο».

Η παράταξη «Μαζί» του Μακρόν κατέλαβε εν τέλει την πρώτη θέση για… μια χούφτα ψήφους, αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις που έγιναν γνωστές τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εμφανίζεται να συγκεντρώνει περίπου 20.000 ψήφους περισσότερες από τη «Λαϊκή Ένωση» του ηγέτη της γαλλικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Συγκεκριμένα, η παράταξη «Μαζί» συγκεντρώνει το 25,75% των ψήφων έναντι 25,66% της «Λαϊκής Ενωσης».

Γαλλία-Βουλευτικές εκλογές: Οι εκτιμήσεις για τον δεύτερο γύρο

Πλέον, η προσοχή στρέφεται στον δεύτερο γύρο, όπου αναλυτές και δημοσκόποι εκτιμούν πως τις περισσότερες έδρες θα κερδίσει η παράταξη «Μαζί», που πρόσκειται στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Συμφωνούν επίσης ότι ο ηγέτης της συμμαχίας της αριστεράς Μελανσόν κατά πάσα πιθανότητα δεν θα επιτύχει τον στόχο του να «εκλεγεί» πρωθυπουργός, αφού δεν θα εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση που θα προκύψει στον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή, καθώς και ότι ο επανεκλεγείς στην προεδρία Εμμανουέλ Μακρόν δύσκολα θα πετύχει τον δικό του στόχο, που δεν ήταν άλλος από το να έχει εκείνος την απόλυτη πλειοψηφία στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Και οι δυο πλευρές ευελπιστούν ωστόσο ότι την ερχόμενη Κυριακή η αποχή θα είναι μικρότερη, προσδοκώντας πως αυτό θα είναι προς όφελος τους.

Ένα από τα ερωτήματα που τίθενται εν όψει του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών είναι ποια θέση θα πάρουν τα κόμματα στις περιφέρειες τα οποία στον δεύτερο γύρο δεν θα έχουν δικό τους υποψήφιο.

Η στάση της Λεπέν για τον δεύτερο γύρο

Η Μαρίν Λεπέν είπε πως καλεί τους ψηφοφόρους της να μην πάρουν θέση στο δίλημμα Μακρόν η Μελανσόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η προσκείμενη στον Μακρόν παράταξη ανακοίνωσε πως σε περιφέρειες που θα αναμετρηθούν υποψήφιος προσκείμενος στον Μελανσόν με υποψήφιο προσκείμενο στην Λεπέν «θα κρίνει κατά περίπτωση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.