ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βραζιλία: Ορκίζεται νέος πρόεδρος ο Λούλα

Έως και 300.000 άνθρωποι στις εκδηλώσεις

Βραζιλία: Ορκίζεται νέος πρόεδρος ο Λούλα

Η ορκωμοσία του νέου προέδρου Λούλα θα γίνει σήμερα απόντος του προκατόχου του, καθώς ο Ζαΐχ Μπολσονάρου εγκατέλειψε τη Βραζιλία προτού καν ολοκληρωθεί η θητεία του, και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, εξαιτίας της απειλής που εγείρουν οι πιο ανυποχώρητοι οπαδοί του απερχόμενου ακροδεξιού αρχηγού του κράτους.

Στα 77 του χρόνια, ο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα θα ορκιστεί ξανά πρόεδρος της μεγαλύτερης δύναμης της Λατινικής Αμερικής, έπειτα από τις δυο προηγούμενες θητείες του (2003-2010), σηματοδοτώντας την επιστροφή της βραζιλιάνικης κεντροαριστεράς στο Πλανάλτου, το προεδρικό μέγαρο.

Ως και 300.000 άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, ορισμένες πομπώδεις, με τελετές χορογραφημένες ως το τελευταίο χιλιοστό, άλλες πιο χαλαρές, με γιορτές και συναυλίες στη συνήθως νυσταλέα βραζιλιάνικη πρωτεύουσα με τη φουτουριστική αρχιτεκτονική.

Στις περίπου πενήντα ξένες αντιπροσωπείες συγκαταλέγονται 17 αρχηγοί κρατών, ανάμεσά τους οι πρόεδροι της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, κρατών της περιοχής, ο βασιλιάς της Ισπανίας…

Οι ΗΠΑ έστειλαν την υπουργό Εσωτερικών Ντεμπ Χάαλαντ, η Κίνα τον αντιπρόεδρο Ουάνγκ Τσισάν. Τη Γαλλία θα αντιπροσωπεύσει ο Ολιβιέ Μπεστ, υπουργός αρμόδιος για το Διεθνές Εμπόριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.