ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανία: Αντιμέτωπη με σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης η Βουλή των Κοινοτήτων

Για «ανάρμοστη συμπεριφορά» πολλών βουλευτών προειδοποιούν δύο κορυφαία συνδικάτα

Βρετανία: Αντιμέτωπη με σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης η Βουλή των Κοινοτήτων

Αμαυρώνεται η εικόνα της Βουλής των Κοινοτήτων στη Βρετανία καθώς, όπως προειδοποιούν δύο κορυφαία συνδικάτα, ο χώρος θεωρείται επισφαλής για τους εργαζόμενους εξαιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς πολλών βουλευτών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», τα συνδικάτα «FDA» και «Prospect» επισημαίνουν ότι η Βουλή των Κοινοτήτων πρέπει να δράσει άμεσα για να μπει ένα τέλος στις «φαινομενικά ατελείωτες» καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από βουλευτές, καθώς τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν πλέον να εγγυηθούν ότι θα υπάρχει ασφάλεια για τους εργαζόμενους.

Κάλεσαν τον πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει δράση

Τα δύο κορυφαία συνδικάτα, που εκπροσωπούν περισσότερους από 1.000 κοινοβουλευτικούς εργαζομένους, συνέταξαν σχετική επιστολή καλώντας τον σερ Λίντσεϊ Χόιλ, πρόεδρο του βρετανικού κοινοβουλίου να αναλάβει δράση.

Τον κάλεσαν να λάβει άμεσα μέτρα μετά το «ροζ» σκάνδαλο με τον Κρις Πίντσερ, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά από αναφορές ότι μεθυσμένος θώπευσε δύο άνδρες σε ιδιωτικό κλαμπ μελών του Λονδίνου.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Πίντσερ παραιτείται από το γραφείο τήρησης κομματικής πειθαρχίας των Τόρις. Η πρώτη ήταν το 2017 όταν είχε αποκαλυφθεί σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ολυμπιακού κωπηλάτη και ακτιβιστή των Τόρις Άλεξ Στόρι.

Η αντιπολίτευση τα περί «γλοιώδους» και «διεφθαρμένου» Συντηρητικού Κόμματος

Παράλληλα, ο βρετανικός Τύπος υπενθυμίζει πως είναι το πέμπτο σκάνδαλο σεξουαλικής φύσης που αφορά Συντηρητικό βουλευτή το τελευταίο τρίμηνο, γεγονός που έχει επιτρέψει στην αντιπολίτευση να επαναφέρει το σύνθημα περί «γλοιώδους» και «διεφθαρμένου» Συντηρητικού Κόμματος.

Για παράδειγμα, στις 2 Απριλίου ο Ντέιβιντ Γουόρμπαρτον αποπέμφθηκε από το κόμμα λόγω κατηγοριών για πολλαπλές σεξουαλικές παρενοχλήσεις ενώ στις 29 Απριλίου το ίδιο έγινε με τον Νιλ Πάρις διότι παρακολουθούσε πορνό στο κινητό του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλες τρεις υποθέσεις βιασμού ή σεξουαλικής παρενόχλησης από Συντηρητικούς βουλευτές είχαν αποκαλυφθεί εντός του 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.