ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι τέσσερις υποψήφιοι διάδοχοι της Λιζ Τρας για την Ντάουνινγκ Στριτ

Ποια ονόματα έχουν πέσει στο... τραπέζι

Οι τέσσερις υποψήφιοι διάδοχοι της Λιζ Τρας για την Ντάουνινγκ Στριτ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία, με την πρωθυπουργό Λιζ Τρας να ανακοινώνει το μεσημέρι της Πέμπτης την παραίτησή της έξω από το Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, μετά από μόλις 44 ημέρες στη διακυβέρνηση της χώρας.

Και τώρα το ερώτημα είναι το εξής: ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας;

Οι διάδοχοι είναι πολλοί αλλά η ουσία είναι μία, ότι 44 ημέρες μετά, η Λιζ Τρας παραιτήθηκε από την ηγεσία των Συντηρητικών και η χώρα ψάχνει τον επόμενο που θα την οδηγήσει έξω από το πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε από τη θητεία της.

Ήδη έχουν πέσει στο… τραπέζι τα πρώτα ονόματα των επικρατέστερων εδώ και λίγες ημέρες για τη θέση του ηγέτη του κόμματος και του πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Ρίσι Σουνάκ, τη Πένι Μόρντοντ, αλλά ακόμη και τον Μπόρις Τζόνσον!

Το σίγουρο είναι ότι θα αποφασιστεί με διαδικασίες εξπρές, μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ρίσι Σούνακ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, είναι αυτός που έφτασε μέχρι το τέλος της προηγούμενης εσωτερικής διαμάχης των Τόρις, χάνοντας από τη Λιζ Τρας. Ήταν «κλειδοκράτορας» του οικονομικού χαρτοφυλακίου της χώρας, επί Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τα απανωτά σκάνδαλα που έπληξαν την εικόνα του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Πένι Μόρντοντ

Όταν είχε παραιτηθεί ο Μπόρις Τζόνσον, η Πένι Μόρντοντ είχε γράψει στο Twitter ότι «η ηγεσία μας πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να αφορά λιγότερο τον ηγέτη και περισσότερο το πλοίο». Δεν ξέρει κανείς αν θα κάνει παρόμοια δήλωση τώρα για να δηλώσει ξανά υποψηφιότητα, πάντως η ηγέτης της ΚΟ των Τόρις είναι ένα από τα ονόματα που ακούγονται πάλι για την κούρσα διαδοχής.

Μπόρις Τζόνσον

O πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα για να αναλάβει ξανά την ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία της Βρετανίας, για την οποία είχε εκλεγεί τον Ιούλιο του 2019 και τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον ακούγονταν ή είχαν συμμετάσχει, επίσης, ο υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας, και ο πρώην υπουργός Υγείας, Σάτζιντ Τζάβιντ, αλλά και ο Ναντίμ Ζαχάουι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.