ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Βρετανία: Πώς αντιδρούν οι αγορές στην παραίτηση της Λιζ Τρας – Πέφτουν οι αποδόσεις, ανεβαίνει η λίρα

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχωρεί στα επίπεδα του 3,8%

Βρετανία: Πώς αντιδρούν οι αγορές στην παραίτηση της Λιζ Τρας – Πέφτουν οι αποδόσεις, ανεβαίνει η λίρα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη Λιζ Τρας να υποβάλλει την παραίτησή της από εν μέσω της κλιμακούμενης αμφισβήτησης από σειρά στελεχών του Συντηρητικού Κόμματος.

Όλες αυτά τα γεγονότα, όπως είναι εύλογο, επηρεάζουν και τις διακυμάνσεις των βρετανικών assets, με τις αγορές να «βλέπουν» με θετικό μάτι την «αποπομπή» της Τρας από την Downing Street. Κι ας έμεινε σ΄ αυτήν μόλις μερικές εβδομάδες.

Η τιμή του 10ετούς βρετανικού ομολόγου (Gilts) διατήρησε τα κέρδη της μετά την παραίτηση της Τρας

Η απόδοση υποχωρεί κατά 0,09 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώνεται στο 3,78%, αντανακλώντας την άνοδο των τιμών.

Η στερλίνα παρέμεινε επίσης υψηλότερα, σημειώνοντας άνοδο 0,5% έναντι του δολαρίου στα 1,127 δολάρια.

Υποχώρηση της τάξης του 0,11% σημειώνει ο βρετανικός χρηματιστηριακός δείκτης FTSE100 και διαμορφώνεται στις 6,917,54 μονάδες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που παρακολουθούν τον δείκτη S&P 500 κινήθηκαν απότομα χαμηλότερα την Πέμπτη. Η αμερικανική αγορά παραγώγων συνολικά παρουσιάζει διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα ανθεκτικά εταιρικά κέρδη έναντι της απροσδόκητης πτώσης των αιτήσεων ανεργίας στις ΗΠΑ

Τα futures του S&P 500 και του Nasdaq 100 παρουσίασαν μικρές μεταβολές, καθώς η AT&T Inc. και η American Airlines Group Inc. ανέβηκαν κατά την διάρκεια της προσυνεδριακής διαπραγμάτευσης, καθώς ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις για τα οικονομικά αποτελέσματά τους. Η Tesla Inc. ωστόσο υποχώρησε της καθώς παρουσιάσε πωλήσεις κάτω από το στόχο. Οι πετρελαϊκές μετοχές και τα luxury brands σημείωσαν υπεραπόδοση στην Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γεν αποδυναμώθηκε πέρα από το στενά παρακολουθούμενο επίπεδο των 150 γεν ανά δολάριο. Βρέθηκε στο χαμηλό 32 ετών, κρατώντας τους επενδυτές σε εγρήγορση, που αναμένουν περαιτέρω παρέμβαση για τη στήριξή του. Η κίνηση αυτή ακολούθησε την εκτίναξη των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σε υψηλά πολλών ετών που διεύρυνε τη διαφορά με τα ιαπωνικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.