ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανίδα ΥΠΕΞ: Καλεί τον Κινέζο πρεσβευτή να «απολογηθεί» για την «επιθετική» κλιμάκωση στην Ταϊβάν

Η Λιζ Τρας περιμένει να δώσει εξηγήσεις ο Ζενγκ Ζεγκουάνγκ για τις ενέργειες του Πεκίνου έναντι της Ταϊβάν

Βρετανίδα ΥΠΕΞ: Καλεί τον Κινέζο πρεσβευτή να «απολογηθεί» για την «επιθετική» κλιμάκωση στην Ταϊβάν

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας κάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή της Κίνας στη Βρετανία, Ζενγκ Ζεγκουάνγκ, για να δώσει εξηγήσει για τις ενέργειες του Πεκίνου έναντι της Ταϊβάν έπειτα από την επίσκεψη στο νησί της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.

Μετά την επίσκεψη της Ν.Πελόζι – του πιο υψηλόβαθμου Αμερικανού αξιωματούχου στο νησί εδώ και δεκαετίες – η Κίνα προχώρησε στα μεγαλύτερης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από το αυτοδιοικούμενο νησί που ισχυρίζεται ότι είναι ανήκει στην επικράτειά της.

«Έδωσα εντολή σε αξιωματούχους να καλέσουν τον Κινέζο πρεσβευτή για να δώσει εξηγήσει για τις ενέργειες της χώρας του. Παρατηρούμε μια ολοένα και πιο επιθετική συμπεριφορά και ρητορική από το Πεκίνο τους τελευταίους μήνες, που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», ανέφερε η Λ.Τρας σε ανακοίνωσή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το Ηνωμένο Βασίλειο προτρέπει την Κίνα να επιλύσει τυχόν διαφορές με ειρηνικά μέσα, χωρίς την απειλή ή τη χρήση βίας ή εξαναγκασμού», συμπλήρωσε η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.