Δικαστήριο στις ΗΠΑ δικαίωσε αρτοποιό που αρνήθηκε να φτιάξει τούρτα για τον γάμο δυο ομοφυλόφιλων γυναικών

«Φυσικά είμαστε απογοητευμένες αλλά δεν εκπλαγήκαμε - Αναμένουμε ότι η έφεσή μας θα έχει διαφορετικό αποτέλεσμα»

Δικαστήριο στις ΗΠΑ δικαίωσε αρτοποιό που αρνήθηκε να φτιάξει τούρτα για τον γάμο δυο ομοφυλόφιλων γυναικών

Μια αρτοποιός στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, είχε δικαστικά «μπλεξίματα», όταν αρνήθηκε να φτιάξει γαμήλια τούρτα για τον γάμο δυο ομοφυλόφιλων γυναικών επικαλούμενη τις χριστιανικές της πεποιθήσεις.

Συγκεκριμένα, η Κάθι Μίλερ, ιδιοκτήτρια του Tastries Bakery δεν ήθελε να φτιάξει τούρτα για τις δυο γυναίκες και φέρεται να έδωσε στο ζευγάρι το όνομα ενός άλλου αρτοποιείου. Ωστόσο, το ζευγάρι έγινε έξαλλο και κατέθεσε αγωγή για διακρίσεις κατά της Μίλερ.

Το Πολιτειακό Τμήμα Δίκαιης Στέγασης και Απασχόλησης είχε μηνύσει τον φούρνο Ο λόγος ήταν πως η ιδιοκτήτρια έκανε εσκεμμένες διακρίσεις εις βάρος του ζευγαριού.

Συγκεκριμένα, κατά παράβαση του νόμου Unruh της Καλιφόρνια για τα πολιτικά δικαιώματα. Οι δικηγόροι της Μίλερ υποστήριξαν ότι το δικαίωμά της στην ελευθερία του λόγου και στην ελεύθερη έκφραση της θρησκείας υπερίσχυε του επιχειρήματος ότι παραβίασε τον νόμο κατά των διακρίσεων.

Η απόφαση

Την Παρασκευή (21 Οκτωβρίου) – πέντε χρόνια μετά το περιστατικό – ένας δικαστής της κομητείας Kern, έκρινε ότι η αρτοποιός είχε ενεργήσει νόμιμα αναφορικά με το τι διδάσκεται στη Βίβλο για τον γάμο.

Η Μίλερ έγραψε στο Facebook μετά την απόφαση: «Ευχαριστώ τους φίλους και την οικογένεια Tastries για την υποστήριξη και την ενθάρρυνσή σας τα τελευταία 5 χρόνια!!! Χθες, μετά από πολλή σκέψη και ανάλυση των λεπτομερειών σχετικά με την υπόθεση διακρίσεων των Cathy’s Creations και Tastries Bakery, ο δικαστής Eric Bradshaw αποφάσισε υπέρ της Cathy Miller. Εκτιμούμε τις προσευχές και την υποστήριξή σας, καθώς συνεχίζουμε με χαρά να συνεργαζόμαστε μαζί σας στο μέλλον».

Η Μίλερ εκπροσωπήθηκε από δικηγόρους της Thomas More Society – μιας «συντηρητικής ρωμαιοκαθολικής δικηγορικής εταιρείας δημοσίου συμφέροντος».

Το ζευγάρι που υπέβαλλε την μήνυση, οι Έιλιν και Μιρέγια Ροντρίγκεζ- Ντελ Ρίο, δήλωσαν πως είναι απογοητευμένες και θα ασκήσουν έφεση.

«Φυσικά είμαστε απογοητευμένες, αλλά δεν εκπλαγήκαμε. Αναμένουμε ότι η έφεσή μας θα έχει διαφορετικό αποτέλεσμα», δήλωσε η Έιλιν στην εφημερίδα.

Οι αντιδράσεις

Οι Αμερικανοί παραμένουν διχασμένοι σχετικά με την απόφαση, με αρκετά σχόλια και από τις δύο πλευρές να εμφανίζονται στη σελίδα του φούρνου στο Facebook.

Κάποιοι συνεχάρησαν την Μίλερ που «στέκεται σταθερή στην πίστη της» και «εμμένει στις ηθικές της πεποιθήσεις».

Άλλοι δημοσίευσαν εικόνες με ζευγάρια του ίδιου φύλου να φιλιούνται στις αναρτήσεις του φούρνου. Ένα σχόλιο έγραφε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο αγρότης δεν έχει καμία σχέση με την εκκλησία: «Θα χαίρομαι να βλέπω την επιχείρησή σας να πηγαίνει στην τουαλέτα, όπου ανήκει. Κανένας μισαλλόδοξος δεν πρέπει να μπορεί να πουλάει κέικ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.