ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δολοφονία γυναίκας στο Οχάιο: Εξιχνιάστηκε 24 χρόνια μετά -Την σκότωσε ο άντρας της

Η Lina Reyes-Geddes σκοτώθηκε από τον αποθανόντα πλέον σύζυγό του Edward Geddes

Δολοφονία γυναίκας στο Οχάιο: Εξιχνιάστηκε 24 χρόνια μετά -Την σκότωσε ο άντρας της

Ο σύζυγος μιας δολοφονημένης γυναίκας από το Οχάιο που βρέθηκε τυλιγμένη σε ένα χαλί πριν από σχεδόν 25 χρόνια, είναι και ο δολοφόνος της. Αυτό, τουλάχιστον, αποκάλυψαν οι αρχές του Οχάιο και της Γιούτα την Τετάρτη, 29 Ιουνίου, δίνοντας τέλος στην ψυχρή υπόθεση που είχε συνταράξει την περιοχή το 1998.

Με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας DNA, η πολιτειακή αστυνομία διαπίστωσε ότι η Lina Reyes-Geddes σκοτώθηκε από τον αποθανόντα πλέον σύζυγό του Edward Geddes. Η γυναίκα είχε βρεθεί στην άκρη του δρόμου σε περιοχή της Γιούτα, καλυμμένη με πλαστικές σακούλες, τυλιγμένη με μονωτική ταινία, δεμένη με σχοινί και τοποθετημένη μέσα σε υπνόσακο, αλλά και σε χαλί.

Το πτώμα δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από κανέναν, γι’ αυτό και η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο. Οι μόνοι που την αναζήτησαν ήταν η οικογένειά της από το Μεξικό, πέντε μήνες μετά την εξαφάνισή της. Η υπόθεση παρέμενε στο αρχειο μέχρι και το 2018. Όταν οι αρχές της Γιούτα και του Οχάιο έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες της Lina Reyes-Geddes περίπου την ίδια περίοδο, έγινε σύνδεση.

Η αδερφή της ταξίδεψε από το Μεξικό για να δώσει δείγμα DNA και έτσι οι αρχές κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της γυναίκας.

«Ένιωθα ότι για 20 χρόνια κανείς δεν με άκουγε. Αλλά τώρα ξέρω τι συνέβη», δήλωσε η Lucero, αδελφή της Lina, σε δελτίο Τύπου της αστυνομίας της Γιούτα το 2019. «Είμαι εδώ για να τη φέρω στο σπίτι, όχι όπως περίμενα, αλλά τη φέρνω στο σπίτι μαζί μου».

Ο σύζυγός της Lina αυτοκτόνησε το 2001 και αποτεφρώθηκε. Για την εξέταση DNA χρειάστηκε να εξεταστούν συγγενείς του. Το DNA του βρέθηκε, με ειδικό εργαλείο, πάνω στο σκοινί με το οποίο ήταν δεμένη η γυναίκα.

Ο Edward Geddes ισχυρίστηκε, κατά την ανάκρισή του από την αστυνομία το 1998 για την εξαφάνισή της, ότι η γυναίκα του ταξίδευε από το Οχάιο στο Τέξας και στη συνέχεια στο Μεξικό, αλλά ο Davis πιστεύει ότι δολοφονήθηκε στο Οχάιο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Γιούτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλυτο μυστήριο θα παραμείνει το γιατί ο Geddes ταξίδεψε περισσότερα από 1.800 μίλια για να πετάξει το πτώμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.