
Nέες «ορδές» στην έρημο Σαχάρα από την άφιξη χιλιάδων ακρίδων, με οδηγούς που βρίσκονταν στο σημείο να είναι αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο σπάνιο, αλλά ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο.
Οι εικόνες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, παρέπεμπαν σε σκηνές φυσικής καταστροφής.
Βίντεο που κατέγραψε ο Σαλάχ Αμπντελχάντι δείχνει το αυτοκίνητό του να περνά μέσα από πυκνό σύννεφο εντόμων.
«Περάσαμε από αρκετά έντονα σμήνη και καταγράψαμε το χειρότερο», ανέφερε, περιγράφοντας τη στιγμή που οι ακρίδες κάλυπταν τα οχήματα.
Δείτε το βίντεο:
Η εικόνα μπορεί να ειναι εντυπωσιακή, όμως το φαινόμενο προκαλεί σοβαρή ανησυχία για τις επιπτώσεις του στην αγροτική παραγωγή.
Τα σμήνη ακρίδων μπορούν να καταστρέψουν μέσα σε λίγες ώρες εκτεταμένες καλλιέργειες, αφήνοντας αγρότες χωρίς σοδειά και κτηνοτρόφους χωρίς ζωοτροφές.
Με τη βοήθεια των ανέμων, είναι ικανές να διανύσουν έως και 160 χιλιόμετρα την ημέρα, επεκτείνοντας γρήγορα το πεδίο καταστροφής.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, οι ακρίδες της ερήμου συγκαταλέγονται στα πιο καταστροφικά μεταναστευτικά παράσιτα παγκοσμίως, καθώς μπορούν να απειλήσουν την επισιτιστική ασφάλεια ολόκληρων περιοχών.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.