ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έκανε τον γύρο του κόσμου μόνος του και είναι μόλις 17 ετών – Ο νεότερος πιλότος που κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες 

Ο νεαρός πιλότος που μπήκε στη λίστα με το ρεκόρ Γκίνες με καταγωγή από Βρετανία και Βέλγιο

Έκανε τον γύρο του κόσμου μόνος του και είναι μόλις 17 ετών – Ο νεότερος πιλότος που κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες 

Ο πιο νέος πιλότος είναι 17 ετών και κατάφερε να κάνει τον γύρο του κόσμου ολομόναχος.

Ο Μακ Ράδερφορντ κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες και έγινε ο νεότερος άνθρωπος που έκανε τον γύρο της υδρογείου με ελαφρό μηχανοκίνητο αεροπλάνο.

Ο νεαρός πιλότος που μπήκε στη λίστα με το ρεκόρ Γκίνες, με καταγωγή από Βρετανία και Βέλγιο, απογειώθηκε από τη Σόφια της Βουλγαρίας στις 23 Μαρτίου και πέταξε σε Ιταλία, Ελλάδα, Ασία, Αφρική, ΗΠΑ και δύο ωκεανούς, πριν προσγειωθεί ξανά στη βουλγαρική πρωτεύουσα την Τετάρτη.

Ο Μακ Ράδερφορντ ενθαρρύνθηκε από την αδερφή του Ζάρα, η οποία τον Ιανουάριο έγινε η νεότερη γυναίκα που πέταξε σε όλο τον κόσμο, σε ηλικία 19 ετών.

Μιλώντας πριν από το ταξίδι του, είπε ότι οι πτήσεις είναι ένα «όνειρο» που ήταν πάντα μέρος της ζωής του και της αδερφής του που ακολούθησαν τα βήματα της μητέρας και του πατέρα τους, που είναι και οι δύο πιλότοι.

«Όταν είσαι στον αέρα και τα βλέπεις όλα τόσο μικρά, μπορείς κυριολεκτικά να πας όπου θέλεις» ανέφερε και πρόσθεσε «είναι απλά απίστευτο, πάντα μου άρεσε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μακ Ράδερφορντ πήρε το δίπλωμα πιλότου το 2020, κάτι που τότε τον έκανε τον νεότερο πιλότο στον κόσμο σε ηλικία 15 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.