ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Έπεσαν οι τόνοι: «Θα είμαι σύμβουλος της Τζ.Μελόνι – Μου το ζήτησε η ίδια» λέει ο Σ.Μπερλουσκόνι

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης έχουν πέσει

Έπεσαν οι τόνοι: «Θα είμαι σύμβουλος της Τζ.Μελόνι – Μου το ζήτησε η ίδια» λέει ο Σ.Μπερλουσκόνι

Σύμβουλος της Τζόρτζια Μελόνι θα είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως αποκάλυψε ο ίδιος προσερχόμενος σήμερα το μεσημέρι στην Ιταλική Γερουσία.

«Θα είμαι σύμβουλος της Τζόρτζια Μελόνι, μου το ζήτησε η ίδια», είπε χαρακτηριστικά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προσθέτοντας ότι «Η Τζ.Μελόνι ήταν ικανή σε όσα έκανε και θα είναι το ίδιο ικανή και ως πρωθυπουργός. Εμείς ζητήσαμε για την Φόρτσα Ιτάλια ίση μεταχείριση με την Λέγκα».

Μετά και τις παραπάνω δηλώσεις, είναι προφανές ότι μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση της προέδρου των Αδελφών της Ιταλίας με τον Σ.Μπερλουσκόνι, οι τόνοι της αντιπαράθεσης έχουν πέσει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, δε, οι διαβουλεύσεις του Ιταλού προέδρου της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, με τα κόμματα είναι πιθανό να αρχίσουν στις 20 του μηνός.

Παραμένουν, βέβαια, κάποια σημεία διαφωνίας: Ο «Καβαλιέρε» θα ήθελε για το κόμμα του το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά η νικήτρια των πρόσφατων ιταλικών γενικών εκλογών επιμένει ότι θα πρέπει να υπουργοποιηθεί ο πρώην δικαστικός Κάρλο Νόρντιο, βουλευτής του κόμματός της.

Το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης, τέλος, έκανε γνωστό ότι πρόκειται να αφαιρεθεί από τους διαδρόμους του, η φωτογραφία του Μπενίτο Μουσολίνι, ο οποίος είχε αναλάβει και το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, το 1932. Στόχος της απόφασης (η οποία δε βρίσκει σύμφωνο τον νέο πρόεδρο της γερουσίας, Ινιάτσιο Λα Ρούσα), είναι να αποφευχθούν νέες πολεμικές και εντάσεις.

Σημειώνεται ότι τη συγκεκριμένη παρέμβαση ζήτησε, πρώτος, ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, κεντροαριστερός πρώην υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και πρώην γραμματέας της ιταλικής κεντροαριστεράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.