ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Euractiv: Δημοσίευμα για τα «καρφιά» του αντιπροέδρου της Κομισιόν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, για το Predator

Σιωπηλός ακόμα και ο Μ.Βέμπερ

Euractiv: Δημοσίευμα για τα «καρφιά» του αντιπροέδρου της Κομισιόν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, για το Predator

Δημοσίευμα για τα «καρφιά» του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, για το Predator, από το Euractiv, το οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το «ελληνικό Watergate» έχει προκαλέσει μεγάλες ανησυχίες στις Βρυξέλλες.

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις «κατακεραύνωσε την ελληνική κυβέρνηση για τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού εναντίον πολιτών, ενώ ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι η Κομισιόν περιμένει ακόμη εξηγήσεις για τις άδειες εξαγωγής του Predator στο Σουδάν και τη Μαδαγασκάρη» γράφει το διεθνές Μέσο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου ο Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι «αυτού του είδους η κατασκοπεία συμπολιτών και πολιτικών αντιπάλων σαφώς και δεν θα έπρεπε να γίνεται. Το κατασκοπευτικό λογισμικό θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τις νόμιμες χρήσεις του εκτός από την επιβολή του νόμου και την ασφάλεια».

Ο Ντομπρόβσκις επικαλέστηκε μάλιστα την καταγωγή του από τη Λετονία, πρώην μέλος της Σοβιετικής Ένωσης, για να τονίσει ότι γνωρίζει «τι σημαίνει για ένα καθεστώς να παρακολουθεί τους πολίτες του».

Ο Ντομπρόβσκις αποκάλυψε ότι η Κομισιόν έχει απευθύνει το αίτημα προς την Ελλάδα για διευκρινίσεις σχετικά με τις εξαγωγικές άδειες του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στο Σουδάν και τη Μαδαγασκάρη ήδη από τις 14 Φεβρουαρίου χωρίς να έχει πάρει μέχρι στιγμής απάντηση.

«Το λεγόμενο «ελληνικό Watergate» συγκλονίζει την ελληνική πολιτική εδώ και μήνες, ενώ έχει προκαλέσει μεγάλες ανησυχίες στις Βρυξέλλες. Η κυβέρνηση λέει ότι δεν αγόρασε ποτέ το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator και ότι οι δραστηριότητες παρακολούθησης πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των νόμιμων διαύλων των μυστικών υπηρεσιών. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και η επιτροπή PEGA επιμένουν ότι υπήρξε παράλληλη χρήση του Predator και «νόμιμη» παρακολούθηση» σημειώνει το Euractiv.

Η έκθεση της επιτροπής PEGA σχετικά με τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού στην Ελλάδα θα δημοσιοποιηθεί στα τέλη Απριλίου ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα ότι ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία, έχει παραμείνει μέχρι στιγμής σιωπηλός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.