ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έχουν ξεφύγει στις ΗΠΑ – Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ: «Κατάργηση αμβλώσεων σημαίνει οικονομικό πρόβλημα – Δεν μπορούν να δουλεύουν»!

Η απαγόρευση των αμβλώσεων θα ήταν καταστροφική

Έχουν ξεφύγει στις ΗΠΑ – Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ:  «Κατάργηση αμβλώσεων σημαίνει οικονομικό πρόβλημα – Δεν μπορούν να δουλεύουν»!

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν τόνισε ότι η απαγόρευση των αμβλώσεων θα μπορούσε να έχει «πολύ επιζήμιες επιπτώσεις» στην αμερικανική οικονομία.

Οπως εξήγησε, ορισμένες γυναίκες δεν θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους, θα μειώνονταν τα έσοδα που θα αποκόμιζαν κατά τον εργασιακό βίο τους ενώ άλλες θα έμεναν εκτός του εργατικού δυναμικού.

Μιλώντας την Τρίτη στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας η Γέλεν είπε ότι οι έρευνες έχουν δείξει πως, όταν απαγορεύεται η πρόσβαση των γυναικών στις αμβλώσεις, αυξάνονται οι πιθανότητες να ζήσουν σε συνθήκες φτώχειας ή με κρατική στήριξη.

«Πιστεύω ότι η εξάλειψη του δικαιώματος των γυναικών να αποφασίζουν για τις γυναίκες, αν θα κάνουν παιδιά, θα είχε πολύ καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και θα έφερνε τις γυναίκες πολλές δεκαετίες πίσω» είπε η Γέλεν απαντώντας σε ερώτηση που τις τέθηκε για το θέμα αυτό.

Την περασμένη εβδομάδα διέρρευσε προσχέδιο απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία θα μπορούσε να πλήξει το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση, καταργώντας στην πράξη απόφαση του Δικαστηρίου από το 1973 («Roe vs Wade») η οποία νομιμοποιούσε τις αμβλώσεις σε όλη τη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.