ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επίσημο περιοδικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γράφει τα Σκόπια ως «Μακεδονία»… σκέτο

Επίσημο περιοδικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γράφει τα Σκόπια ως «Μακεδονία»… σκέτο

«Μακεδονία»: Έτσι αναφέρονται τα Σκόπια στο περιοδικό «EPFMA Bulletin» της Ένωσης Πρώην Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (FMA), το οποίο εκδίδεται με την οικονομική υποστήριξη του Ευρωκοινοβουλίου και φιλοξενεί στις σελίδες του άρθρα και απόψεις πρώην Ευρωβουλευτών και μελών της FMA.

Το θέμα το ανέδειξε η Ελληνοκύπρια πολιτικός και αγωνίστρια του Ελληνισμού, Ελένη Θεοχάρους η οποία σε ανάρτηση της, η οποία συνοδεύεται από σχετική φωτογραφία, τονίζει:

«Συγχαρητήρια σε όσους υπέγραψαν και στήριξαν την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών! Ιδού τα αποτελέσματα, σε επίσημο περιοδικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σεπτέμβριος 2021!».

Ο χάρτης που αναγράφει τα Σκόπια ως «Μακεδονία», σκέτο ούτε καν Βόρεια, βρισκόταν μέσα σε άρθρο του Βρετανού πρώην Ευρωβουλευτή Τζον Χόουαρθ που είχε τίτλο: «Η διεύρυνση των Δυτικών Βαλκανίων αποτελεί πλέον γεωπολιτική προτεραιότητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εντός του κειμένου αναφέρεται το «Βόρεια Μακεδονία» ως ονομασία του κράτους, αλλά η εικόνα είναι αυτή που μένει. Κανείς δεν ασχολείται με τα όσα γράφονται. Το γεγονός είναι ότι ένας χάρτης που αναγράφει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» κυκλοφορεί σε επίσημη έκδοση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.