ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ευχαρίστησε την Τουρκία για την «υποστήριξή» της στη μεταναστευτική κρίση στην Πολωνία

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ευχαρίστησε την Τουρκία για την «υποστήριξή» της στη μεταναστευτική κρίση στην Πολωνία

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ευχαρίστησε με ανακοίνωση του την Τουρκία για την «υποστήριξή» της στη μεταναστευτική κρίση που προκλήθηκε στα σύνορα της Λευκορωσίας και της ΕΕ.

«Οι Τούρκοι έκαναν αυτό που τους ζητήσαμε δηλαδή σταμάτησαν τις πτήσεις που εργαλειοποιούνταν από το καθεστώς του Μίνσκ στην Λευκορωσία», διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Μετά το Ντουμπάι, τη Βηρυτό και τη Βαγδάτη ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, έχει σειρά επαφών στην Άγκυρα με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσολγου, τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι και τον Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοιλού με στόχο να τερματιστεί η εργαλειοποίηση των μεταναστών.

Σε σχέση με τη συμμετοχή που διαπιστώθηκε ότι είχε η Τουρκία στην κρίση στα Ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, ο κ.Σχοινάς ανέφερε πως η Άγκυρα επέτρεπε 15 τέτοιες πτήσεις εβδομαδιαία προς το Μινσκ. Μάλιστα, σημείωσε πως οι Τούρκοι προσπαθώντας να τις δικαιολογήσουν, είπαν ότι κατάλαβαν τι συνέβαινε στην Λευκορωσία όταν είδαν τις εικόνες στην τηλεόραση.

«Η απειλή για κυρώσεις και η επίσκεψή μου λειτούργησε αποτρεπτικά» πρόσθεσε ο κ.Σχοινάς.

Όπως εξήγησε, η ΕΕ έχει καταφέρει να σταματήσει τις ροές προς την υβριδική αυτή απειλή στα Ανατολικά. «Οι πτήσεις προς την Λευκορωσία είτε έχουν σταματήσει εντελώς, είτε δεν αφορούν τις χώρες εκείνες που κατέληγαν εργαλειοποιημένες στο δάσος. Δηλαδή, δεν πετάει πια κανένας υπήκοος του Ιράκ, της Συρίας, της Ερυθραίας, της Υεμένης και του Αφγανιστάν», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το αν υπήρχε επίσημη οργάνωση από τα κράτη μέσω των οποίων περνούσαν οι μετανάστες ο κ. Σχοινάς ανέφερε πως υπήρχε ένα δίκτυο λαθροδιακινητών που προσέφεραν ένα πακέτο εκμεταλλευόμενοι την ανέχεια αυτών των ανθρώπων και μετά τους πετούσαν στο Μινσκ και τους παρατούσαν σε ένα παγωμένος δάσος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με τις διαθέσεις Τουρκίας, καθώς λίγες μέρες πριν ο Ερντογάν απειλούσε Ελλάδα και Ευρώπη με άνοιγμα συνόρων, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν μετά τις επαφές που είχε στην Άγκυρα εκτιμά ότι η Τουρκία κατάλαβε ότι η σκληρή ρητορική και η τοξικότητα στις σχέσεις με την Ελλάδα και την Ευρώπη δεν την βοηθούν ειδικά στην οικονομία και πως χρειάζονται την Ευρώπη περισσότερο από ποτέ κοντά της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.