ΕΕ: Δέχθηκαν την πρόταση Μητσοτάκη για λήξη πιστοποιητικών εμβολιασμού στους 9 μήνες

Μετά ανεμβολίαστοι θα είναι & οι νυν εμβολιασμένοι

ΕΕ: Δέχθηκαν την πρόταση Μητσοτάκη για λήξη πιστοποιητικών εμβολιασμού στους 9 μήνες

Η ΕΕ δέχθηκε την πρόταση του Κ.Μητσοτάκη για λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού μετά τους 9 μήνες πράγμα που αυτομάτως σημαίνει πως οι πολίτες θα τίθενται εκτός από τα «προνόμια» που θεωρεί η κυβέρνηση που τους έχει δώσει και φυσικά πολλοί από αυτούς θα οδηγηθούν και σε τρίτη και τέταρτη δόση κτλ.

Η επιβεβαίωση έγινε δια στόματος της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλας Κυριακίδου, όπου επί της ουσίας επιβεβαίωσε την πρόταση για λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 9 μήνες.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του ECDC και για να επιτρέψουμε στα κράτη μέλη να προσαρμόσουν τις εκστρατείες εμβολιασμού τους και στους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ενισχυτικά φάρμακα, προτείνουμε μια περίοδο ισχύος 9 μηνών για τα Ψηφιακά Πιστοποιητικά της ΕΕ για την COVID», επισήμανε η κ. Κυριακίδου.

«Ταυτόχρονα, ανεξάρτητα από το πόσο κουρασμένοι είμαστε από τους περιορισμούς, πρέπει να συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε σθεναρά όλους να συνεχίσουν να σέβονται τα μέτρα δημόσιας υγείας. Οι μάσκες μας πρέπει να μείνουν για την ώρα», προσέθεσε.

Η Ευρωπαία Επίτροπος σημείωσε ότι, αν και έχει εμβολιαστεί «πάνω από το 65% του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ, αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν προστατεύονται. Για να ταξιδέψουν όλοι και να ζήσουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερα, πρέπει να επιτύχουμε σημαντικά υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, επειγόντως».

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα και σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η Κομισιόν ήταν εν αναμονή να αποδεχθεί την πρόταση του Κ.Μητσοτάκη για να μπει λήξη ημερομηνίας στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για όλους τους πολίτες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρότεινε όριο 9 μηνών ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ, καθώς και την προτεραιοποίηση των εμβολιασμένων ταξιδιωτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.