«Κατεδαφίζουν» την Τερέζα Μέι οι Βρετανοί γιατί πρόδωσε το Brexit: Κατατέθηκε η πρόταση μομφής

«Κατεδαφίζουν» την Τερέζα Μέι οι Βρετανοί γιατί πρόδωσε το Brexit: Κατατέθηκε η πρόταση μομφής

«Τελειώνει» η πρωθυπουργική θητεία της Τερέζα Μέι; Κρίθηκε «ένοχη προδοσίας της απόφασης του βρετανικού λαού για έξοδο από την ΕΕ με την ρύθμιση για το ψευτο-Brexit», λένε οι Βρετανοί βουλευτές του συντηρητικού κόμματος.

Πρν λίγο κατατέθηκε η πρόταση μομφής και σύμφωνα με τον σερ Γκρέιαμ Μπρέιντι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα από τις 6 έως τις 8 το βράδυ. (ώρα Βρετανίας)

Ομως, πολύ δύσκολα θα χάσει η Τ.Μέι. Σίγουρα θα βγει πολιτικά “τραυματισμένη”, όμως αυτό θα την κάνει σοφότερη και θα ακολουθήσει πολύ σκληρή γραμμή απέναντι στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της επιτροπής 1922 ανακοίνωσε ότι έχουν κατατεθεί οι 48 επιστολές που ήταν απαραίτητες προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες πρότασης μομφής κατά της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Την πληροφορία για τις 48 επιστολές είχε μεταδώσει το βράδυ της Τρίτης το BBC προσθέτοντας ότι σήμερα θα υπάρξει και συνάντηση του Γκρέιαμ Μπρέιντι με την Τερέζα Μέι.

Η εξέλιξη αυτή βάζει τέλος στα ψευτο-Brexit και ανοίγει τον δρόμο για «σκληρό» και άνευ όρων Brexit που σίγουρα δεν θα επιβάλλεται από τα γερμανικά συμφέροντα και δεν θα επιτρέπει μια αποκοπή της της Βόρειας Ιρλανδίας από τον βρετανικό εθνικό κορμό.

To Brexit που είχε συμφωνήσει η Τ.Μέι προέβλεπε μια Βόρεια Ιρλανδία στην οποία θα ίσχυαν διαφορετικοί νόμοι από ότι στην υπόλοιπη Βρετανία. Εν ολίγοις το Βερολίνο ήθελε να πετύχει αυτό που δεν πέτυχε μετά από δεκαετίες ένοπλου αγώνα ο IRA.

Ανεξαρτητοποίηση της Β.Ιρλανδίας και ουσιαστική επανένωση με την υπόλοιπη Ιρλανδία. Φυσικά ένα τέτοιο Brexit θα άνοιγε την όρεξη και σε άλλες εθνικές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου όπως στην Σκωτία.

Πριν από λίγο πάντως η Τ.Μέι προχώρησε σε δηλώσεις και είπε πως «Θα πολεμήσω με ό,τι έχω την πρόταση μομφής». Για να λέμε όμως την αλήθεια πολύ δύσκολα θα μπορέσει να βγει αλώβητη από την σημερινή ψηφοφορία εναντίον της.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα χρειαστεί τη στήριξη τουλάχιστον 158 βουλευτών του κόμματός της για να αντιμετωπίσει την πρόταση μομφής και εφόσον επιβιώσει δεν θα μπορεί να κατατεθεί νέα πρόταση εις βάρος της για τους επόμενους 12 μήνες.

Οι υπέρμαχοι του Brexit βουλευτές θέλουν να την ανατρέψουν εδώ και μερικές εβδομάδες, οταν παρουσίασε την συμφωνία αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.

Κάποιοι υπουργοί έσπευσαν στο πλευρό της Μέι, με τον Τζέρεμι Χαντ, τον Σατζίντ Τζαβίντ, την Άμπερ Ραντ και τον Μπράντον Λιούις να ξεκαθαρίζουν ότι θα την υποστηρίξουν.

Όμως αρκετοί βουλευτές, όπως ο βετεράνος σερ Μπέρναρντ Τζένκιν κατέστησαν σαφές ότι θα ψηφίσουν υπέρ της αποπομπής της πρωθυπουργού, όπως και ο Τζέικομπ Ρις Μογκ ο οποίος είπε ότι το σχέδιο της Μέι για το Brexit «θα ρίξει την κυβέρνηση αν προχωρήσει» και το κόμμα «δεν θα το ανεχθεί αυτό».

«Οι Συντηρητικοί βουλευτές πρέπει τώρα να απαντήσουν αν θέλουν να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές υπό την ηγεσία της κυρίας Μέι. Πρέπει να φύγει για το καλό της χώρας»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.