Σε κατάσταση «συναγερμού» η Δανία εξαιτίας των παράνομων μεταναστών

Σε κατάσταση «συναγερμού» η Δανία εξαιτίας των παράνομων μεταναστών

Σε κατάσταση «συναγερμού» βρίσκεται η Δανία από τη συνεχώς αυξανόμενη παρουσία μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών στη χώρα.

Τόσο το κυβερνών κεντροδεξιό Φιλελεύθερο Κόμμα και όσο και οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες δηλώνουν ότι χρειάζεται αυστηρή στάση απέναντι στη μετανάστευση προκειμένου να προστατευθεί το κοινωνικό κράτος της Δανίας.

«Αν οι άνθρωποι αυτοί είναι έτοιμοι και διατεθειμένοι να είναι μέρος της δανέζικης κοινωνίας και θέλουν να συνεισφέρουν σε αυτή, τότε τους καλούμε να γίνουν μέρος μίας από τις πιο καλά οργανωμένες κοινωνίες στον κόσμο», δήλωσε ο Μαντς Φούλερ εκπρόσωπος για θέματα μετανάστευσης του Φιλελεύθερου Κόμματος.

«Όμως θα πρέπει να είμαστε σε θέση να συζητάμε ανοικτά αν υπάρχουν προβλήματα με κάποιες ομάδες ανθρώπων», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον μεγάλο αριθμό μεταναστριών από τη Μέση Ανατολή που δεν έχουν βρει εργασία στη Δανία.

Στη Δανία ζουν 320.000 μουσουλμάνοι που αποτελούν το 5,5% του πληθυσμού

Στη Δανία ζουν 320.000 μουσουλμάνοι που αποτελούν το 5,5% του πληθυσμού, ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από αυτό που καταγράφεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Δανών και των Αμερικανών.

Η υπουργός Μετανάστευσης Ίνγκερ Στόγμπεργκ κατέθεσε νέο νομοσχέδιο που αυστηροποιεί το νομοθετικό πλαίσιο για τη μετανάστευση με μια μεγάλη τούρτα.

Νωρίτερα φέτος η κυβέρνηση της Δανίας υιοθέτησε νομοσχέδιο που θα οδηγήσει στην απέλαση περισσότερων μεταναστών, μία ακόμη κίνηση για να αποθαρρυνθούν οι μη Δυτικοί μετανάστες.

Το νομοσχέδιο πέρασε με τη στήριξη του αντιμεταναστευτικού Κόμματος του Δανέζικου Λαού, βασικού συμμάχου της κυβέρνησης μειοψηφίας, και των Σοσιαλδημοκρατών, του μεγαλύτερου κόμματος της Δανίας, το οποίο διατηρούσε μέχρι πρότινος μια πιο ήπια στάση απέναντι στο μεταναστευτικό.

Βάσει αυτού όλες οι άδειες παραμονής των μεταναστών θα είναι προσωρινές, θα υπάρχει όριο στον αριθμό των οικογενειών που επανενώνονται και θα μειωθούν τα επιδόματα των μεταναστών.

Ο Φούλερ τόνισε από την πλευρά του ότι τα μειωμένα επιδόματα θα ωθήσουν τους ανθρώπους να εργαστούν περισσότερο.

Με τα παραδοσιακά κόμματα να σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στους μετανάστες, το Κόμμα του Δανέζικου Λαού έχει χάσει μέρος της γοητείας του και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι πιθανό στις εκλογές να χάσει σχεδόν τους μισούς του ψηφοφόρους.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι ψηφοφόροι μετακινούνται προς τους Σοσιαλδημοκράτες.

Το Κόμμα του Δανέζικου Λαού αντιμετωπίζει επίσης και ανταγωνισμό από δεξιά κόμματα, όπως η Νέα Δεξιά και η Σκληρή Γραμμή, με το δεύτερο να είναι ένα κόμμα που θέλει να απαγορευθεί το ισλάμ και να απελαθούν οι μουσουλμάνοι.

Αν και το Κόμμα του Δανέζικου Λαού χάνει ψηφοφόρους με γοργούς ρυθμούς, η επίδρασή του στην πολιτική της χώρας είναι αδιαμφισβήτητη.

«Έχουν αλλάξει εντελώς τη συζήτηση και την πολιτική στη Δανία τα τελευταία 20 χρόνια», σύμφωνα με τον Ρούνε Στούμπαγκερ, καθηγητή πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο Όρχους της Δανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.