Την προσδοκία να επιτύχει η Σερβία πρόοδο και να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι αξίζει νέο βήμα στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), δηλαδή έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας Καρλ Έριαβετς.

Ο επικεφαλής της σλοβενικής διπλωματίας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση της Σερβίας είναι αποφασισμένη να ενεργήσει στην κατεύθυνση των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου του 2011 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα θα επιτύχει.

Ο κ. Έριαβετς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Βέτσερνιε Νόβοστι” του Βελιγραδίου, σημείωσε ότι για τον καθορισμό ημερομηνίας έναρξης των διαπραγματεύσεων της Σερβίας με την ΕΕ, είναι σημαντικό “να υπάρξει συγκεκριμένη πρόοδος στο διάλογο Βελιγραδίου–Πρίστινας για την εξομάλυνση των σχέσεων” και ταυτόχρονα να υλοποιηθούν οι εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και η εκπλήρωση των ευρωπαϊκών προτύπων.

Ο Σλοβένος υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη ότι η Σλοβενία αναπτύσσει ισορροπημένες σχέσεις με τη Σερβία και το Κόσοβο “Το ότι έχουμε αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου δεν αποτελεί βάρος στις σχέσεις μας τη Σερβία, καθώς σεβόμαστε αποφάσεις και απόψεις και του Κοσόβου και της Σερβίας. Κατανοούμε ότι η επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου είναι δύσκολη για τη Σερβία, για αυτό, αυτή τη στιγμή, θεωρούμε το διάλογο Βελιγραδίου–Πρίστινας τον καλύτερο μηχανισμό για να επιτευχθεί εξομάλυνση των σχέσεων. Ο διάλογος προχωρά προς την σωστή κατεύθυνση” τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr