ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επιτέλους, Τ.Μέι τέλος: Ο Μπόρις Τζόνσον πρωθυπουργός της Βρετανίας – «Καθαρή» λύση με έξοδο από ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου

Επιτέλους, Τ.Μέι τέλος: Ο Μπόρις Τζόνσον πρωθυπουργός της Βρετανίας – «Καθαρή» λύση με έξοδο από ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου

Ο Μπόρις Τζόνσον αναδείχθηκε πριν λίγο νέος ηγέτης του Συντηρητικού κόμματος και συνεπώς νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξει «καθαρό» Brexit στις 31 Οκτωβρίου από την ΕΕ, είτε με συμφωνία με τις Βρυξέλλες, είτε όχι.

Να σημειώσουμε πως ο Μπόρις Τζόνσον είναι προσωπικός φίλος του Ν.Τραμπ και ότι αποδείχτηκε τελικά μεγάλο λάθος η ανάληψη της πρωθυπουργίας από την Τ.Μέι η οποία πριν γίνει πρωθυπουργός είχε ταχθεί κατά του Brexit και ανέλαβε μία προσπάθεια την οποία δεν πίστευε από μια λανθασμένη -όπως αποδείχθηκε- εκλογή της από την ΚΟ του συντηρητικού κόμματος,

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη τον Μπόρις Τζόνσον, που εξελέγη ηγέτης του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος στη Βρετανία και θα αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας.

O N.Tραμπ δεν έκρυβε ποτέ την αντιπάθειά του για την Τ.Μέι αλλά και για τον Τζέρεμι Χαντ, τον «προδότη» του δημοψηφίσματος που «φλέρταρε» με τις Βρυξέλλες.

«Ο εφιάλτης σχεδόν τελείωσε. Η θητεία της χειρότερης Βρετανής πρωθυπουργού φθάνει στο τέλος της…Δεν θα λείψει σε κανέναν», έγραψε η συντηρητική The Telegraph.

Συντάκτης του κύριου άρθρου των Times δεν είναι επιεικέστερος προς την Τερέζα Μέι, προσάπτοντάς της «οικτρή αποτυχία» στην διαχείριση του Brexit και έλλειψη φιλοδοξίας στους άλλους τομείς.

Ωστόσο, όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία τον Ιούλιο 2016, μετά το δημοψήφισμα που αποφάσισε την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, η 62χρονη Μέι είχε μία θετική και καθησυχαστική εικόνα.

Η κόρη του πάστορα, χωρίς χάρισμα, αλλά με την φήμη της εργατικής, φαινόταν το ιδανικό πρόσωπο στα μάτια των Βρετανών για να οδηγήσει την χώρα, που έβγαινε διχασμένη από την προεκλογική εκστρατεία, σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας της.

Στην πρώτη παθιασμένη ομιλία της, αναφέρθηκε με θέρμη στο Brexit, εκείνη που είχε πάρει θέση κατά του διαζυγίου, και υποσχέθηκε να καταπολεμήσει τις αδικίες.

Τρία χρόνια αργότερα, και καθώς η χώρα θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει από τις 29 Μαρτίου, το Brexit παραμένει σε εκκρεμότητα, αν και η οικονομία πηγαίνει καλά.

Στο τέλος του Μαΐου εγκατέλειψε ανακοινώνοντας την αποχώρησή της έπειτα από μήνες στο χείλος του γκρεμού, εν μέσω αποσύνθεσης της κυβέρνησής της και εξύφανσης συνωμοσιών για την εκπαραθύρωσή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε επιστέγασμα της καταστροφικής της θητείας, η Τερέζα Μέι αναγκάσθηκε να συμμετάσχει πέρα από κάθε λογική στις ευρωεκλογές που έστειλαν πανηγυρικά το Κόμμα του Brexit του μεγάλου Νάιτζελ Φάρατζ, ως νικητή των εκλογών, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο βρετανικός λαός είχε μιλήσει: «Να βγούμε από την ΕΕ ΤΩΡΑ»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.