«Ταπεινή απολογία» της ΕΕ στην Άγκυρα: «Συγγνώμη, δεν θα σας περικόψουμε ούτε ένα ευρώ»

«Ταπεινή απολογία» της ΕΕ στην Άγκυρα: «Συγγνώμη, δεν θα σας περικόψουμε ούτε ένα ευρώ»

Διαψεύδει την ύπαρξη επιστολής στο Ευρωκοινοβούλιο που φέρεται να ανακοινώνει περικοπές στη χρηματοδότηση της Τουρκίας κατά 75%, δηλαδή στα 168 εκατ. ευρώ για το 2020, ο Ύπατος Αρμοστής της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.

Φαίνεται ότι η Μέρκελ αυτό που υποσχέθηκε νωρίτερα, όπως αναφέραμε, στον Ερντογάν το έκανε πράξη και μάλιστα πριν ξεκινήσει η Σύνοδος.

Σε ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα δημοσιεύματα αναφέρονται ουσιαστικά σε απάντηση μετά από ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που υποβλήθηκε στην Κομισιόν τον Οκτώβριο του 2019.

Επίσης χαρακτηρίζει «εντελώς λάθος και παραπληροφόρηση» τη σύνδεση των δεδομένων και των αριθμών που αναφέρονται στην απάντηση με τα σημερινά γεγονότα ή ακόμα και τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

«Η περικοπή κονδυλίων από τη χρηματοδότηση προς την Τουρκία ξεκίνησε το 2017. Η τελευταία απόφαση γι’ αυτό ελήφθη από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις 15 Οκτωβρίου πέρσι, που υιοθετούσε την πρόταση της Κομισιόν για μείωση της προενταξιακής βοήθειας προς την Τουρκία για το 2020» αναφέρεται.

Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει καινούρια ή πρόσφατη απόφαση παρά μόνο οι περσινές αποφάσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί και ξεκαθαρίσει σε διάφορες περιπτώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό που αναμενόταν να λάβει η Τουρκία, στο πλαίσιο της ενταξιακής διαδικασίας, ανερχόταν σε 3,5 δισ. ευρώ για το διάστημα 2014 – 2020. Την ίδια ώρα, βέβαια, το ποσό που αφορά τη μεταναστευτική συμφωνία Βρυξελλών – Άγκυρας (σ.σ. του 2016) παραμένει αμετάβλητο στα συμφωνηθέντα επίπεδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.