Το ενδεχόμενο ενός ομοσπονδιακού συνασπισμού με το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) απέρριψε (και πάλι) η Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, στον απόηχο της πρόσφατης πολιτικής κρίσης στο κρατίδιο της Θουριγγίας.

«Είναι αλήθεια τόσο για το δικό μας κόμμα, όσο και για τα υπόλοιπα του κυβερνητικού συνασπισμού (CSU – SPD), ότι δεν θα συνεργαστούμε με το AfD. Αυτό είναι αποτέλεσμα των όσων αποφασίσαμε στην κομματική μας ατζέντα» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Οι επίμαχες δηλώσεις της Καγκελαρίου έρχονται στον απόηχο της πρόσφατης κρίσης στο κρατίδιο της Θουριγγίας, στο οποίο σχηματίστηκε κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή των Φιλελευθέρων (FDP) και του AfD.

Επρόκειτο για την πρώτη τοπική κυβέρνηση, η οποία συγκροτείται με τη στήριξη της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία», κάτι το οποίο προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μέρκελ, μάλιστα, αντέδρασε έντονα στην εξέλιξη αυτή και άσκησε πιέσεις προκειμένου ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός, Τόμας Κέμεριχ, να παραιτηθεί – όπως και έπραξε λίγες ώρες αργότερα.