ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Κομισιόν για Τουρισμό: Αναστολή της Σέγκεν μέχρι τις 15 Ιουνίου – Δεν θα είναι κενές οι μεσαίες θέσεις στις πτήσεις

Κομισιόν για Τουρισμό: Αναστολή της Σέγκεν μέχρι τις 15 Ιουνίου – Δεν θα είναι κενές οι μεσαίες θέσεις στις πτήσεις

Θα συνεχιστεί η αναστολή της ζώνης Σένγκεν μέχρι τις 15 Ιουνίου που σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ των χωρών μελών όμως θα επιτρέπεται οι αεροπορικές πτήσεις να μην πετούν με άδεια τα μεσαία καθίσματα.

Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική αλλά προφανώς επικράτησε το ένστικτο «επιβίωσης» των αεροπορικών εταιρειών. Ήδη η κίνηση θα είναι μειωμένη οπότε εάν η κάθε πτήση είχε μισή πληρότητα το κόστος για τις αεροπορικές εταιρείες θα ήταν «θανατηφόρο».

Τις οδηγίες της για την επαναλειτουργία του κλάδου του τουρισμού παρουσιάζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη σταδιακή άρση των συνοριακών περιορισμών και την προσεκτική επανέναρξη των ταξιδιών για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το Reuters, η Κομισιόν ζητεί οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιτρέψουν τις επισκέψεις σε συγγενείς που ζουν σε άλλη χώρα της Ένωσης.

Η Επιτροπή θα ανακοινώσει ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα χρειάζεται να διατηρούν κενές τις μεσαίες θέσεις στα αεροπλάνα, αλλά η χρήση της μάσκας εν πτήσει και στους χώρους των αεροδρομίων θα είναι υποχρεωτική, καθώς εκκινούν σταδιακά οι μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, αναφορικά με τις εφαρμογές ιχνηλάτησης για τον κορωνοϊό, η Κομισιόν θα σημειώσει πως θα πρέπει να είναι εθελοντική η χρήση τους και πως θα πρέπει να λειτουργούν στα σύνορα της ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Επιτροπή προτείνει επίσης οι περιορισμοί αναφορικά με τις μη αναγκαίες μετακινήσεις στις 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν να παραταθούν για 30 ημέρες, έως τις 15 Ιουνίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.