ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κόμικ που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ: Προέβλεψε πανδημία και κινεζικά πειράματα – Ήρθε ένας «σωτήρας» με εμβόλιο (φώτο)

Κόμικ που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ: Προέβλεψε πανδημία και κινεζικά πειράματα – Ήρθε ένας «σωτήρας» με εμβόλιο (φώτο)

Σύμπτωση; Μπορεί! Όμως ένα κόμικ που χρηματοδοτήθηκε το 2012 από την Ευρωπαϊκή Ένωσης, έχει αρκετές ομοιότητες με την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και εκεί υπήρξε ένας ιός, Κινέζοι επιστήμονες που πειραματίστηκαν με φονικά βακτήρια και φυσικά ένα μη εκλεγμένος «ήρωας», που ήρθε ως σωτήρας και κατάφερε να δώσει το αντίδοτο.

Το κόμικ, με τίτλο «Infected», ήταν παραγωγή του βραχίονα διεθνούς συνεργασίας και ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν προοριζόταν για ευρεία δημόσια κατανάλωση, αλλά για διανομή εντός των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Μόνο μερικές εκατοντάδες κόμικς από αυτό δημιουργήθηκαν.

Η περιγραφή της ΕΕ για την παράξενη δημοσίευση αναφέρει ότι «Παρόλο που η ιστορία μπορεί να είναι φανταστική, εντούτοις συνδέεται με ορισμένες πραγματικές πληροφορίες».

Το κόμικ απεικονίζει επιστήμονες μέσα σε ένα εργαστήριο στην Κίνα που πειραματίζονται με θανατηφόρα παθογόνα. Ο ήρωας του κόμικ ταξιδεύει από το μέλλον, προειδοποιώντας τις αρχές για την επικείμενη πανδημία, και παρουσιάζει ένα αντίδοτο, προτού γίνει γρήγορα στόχος τυχοδιωκτών που θέλουν να κλέψουν τη θεραπεία και να το πουλήσουν σε εταιρείες φαρμάκων…

Η ιστορία περιλαμβάνει τη μετάδοση ενός νέου ιού από ζώα σε ανθρώπους σε μια γεμάτη αγορά:

«Πράγματι, φανταστείτε εάν μολυνθήκατε σε αυτήν την αγορά από έναν νέο μεταδοτικό ιό». λέει ο επικεφαλής σύμβουλος του ΟΗΕ για τις μεταδοτικές ασθένειες, προσθέτοντας ότι «πιθανότατα δεν θα το συνειδητοποιούσατε ακόμη και μέχρι το τέλος της περιόδου επώασης».

Η δημοσίευση υποδηλώνει ότι τα αεροπορικά ταξίδια θα επιδεινώσουν την εξάπλωση της νόσου, με τον χαρακτήρα να προσθέτει ότι «Θα επιστρέψετε στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική ή την Αυστραλία, όπως είχε προγραμματιστεί μέσω διεθνούς αεροδρομίου».

Το κόμικ απεικονίζει την αποτυχία ενός παγκόσμιου οργανισμού υγείας να δράσει αρκετά γρήγορα για να σταματήσει μια πανδημία.

Προβλέπει επίσης δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής απόστασης, τα οποία καθιστούν την καθημερινή ζωή «εντελώς αφόρητη»!

Το έργο ολοκληρώνεται με μια ακρόαση του Κοινοβουλίου της ΕΕ, στην οποία οι Βρυξέλλες πιέζουν για μια πιο ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή συνεργασία σε παγκόσμια θέματα υγείας, αντικατοπτρίζοντας μια πραγματική πρωτοβουλία που είναι γνωστή ως «Μια υγεία». Οι παγκοσμιοποιητές επαινούνται για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και τη διανομή ενός εμβολίου στον κόσμο:

Δείτε το κομικ:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.