ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΕΕ: Η Ε. Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη ζητάει την ευρωπαϊκή καταδίκη της Τουρκίας

ΕΕ: Η Ε. Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη ζητάει την ευρωπαϊκή καταδίκη της Τουρκίας

Την άμεση ευρωπαϊκή καταδίκη «των προκλητικών ενεργειών της τουρκικής κυβέρνησης, που προσβάλλουν τους απανταχού χριστιανούς», ζητά με κατεπείγουσα ερώτησή της προς την Κομισιόν η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη.

Συγκεκριμένα, η ευρωβουλευτής της ΝΔ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση Ερντογάν έχει επαναφέρει για ακόμα μια φορά τη συζήτηση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος, καθώς «ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε την οργάνωση τελετής στο χώρο της Αγίας Σοφίας, με αφορμή τον εορτασμό για την επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, αναγγέλλοντας το διάβασμα προσευχής με αποσπάσματα του Κορανίου και την πραγματοποίηση σχετικού προσκυνήματος».

Πρόκειται, αναφέρει στην ερώτησή της η κ. Βόζεμπεργκ, για «μια άκρως προκλητική κίνηση, που αγνοεί εσκεμμένα και για πολλοστή φορά τον διεθνώς αναγνωρισμένο χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας ως ιστορικού χώρου και ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO».

Την ίδια στιγμή -προσθέτει η κ. Βοζεμπεργκ- «η τουρκική κυβέρνηση, κλιμακώνοντας την πρόκληση, θα πραγματοποιήσει υπερπτήση μη επανδρωμένου drone κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο με την κωδική ονομασία “1453ΤΒ2”, ημερομηνία Άλωσης της Κωνσταντινούπολης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κ. Βόζεμπεργκ ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν έχει λάβει γνώση αυτών των περιστατικών, που αλλοιώνουν το χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας, ως παγκόσμιου Συμβόλου της Χριστιανοσύνης, αλλά και εάν «προτίθεται να αντιδράσει άμεσα και να καταδικάσει τις προκλητικές ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.