ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εικόνες παρακμής στις Βρυξέλλες για τα 750 δισ.€ – Άλλοι ζητιανεύουν – Άλλοι «μαστιγώνουν» τους ζητιάνους…

Εικόνες παρακμής στις Βρυξέλλες για τα 750 δισ.€ – Άλλοι ζητιανεύουν – Άλλοι «μαστιγώνουν» τους ζητιάνους…

Παρακμιακές καταστάσεις στις Βρυξέλλες, όπου εδώ και ημέρες συζητούνται οι όροι της δημιουργίας του «Ταμείου Ανάκαμψης«, όπως έχει ονομαστεί το fund των 750 δισ. ευρώ που υποτίθεται θα βοηθήσεις τις χώρες να ανακάμψουν από τον κορωνοϊό.

Άλλοι «ζητιανεύουν» από τους »πλούσιους» του βορρά που έγιναν πλούσιοι στην πλάτη των φτωχών του νότου, οι «πλούσιοι» «μαστιγώνουν» και ζητούν ακόμη πιο πολλές παραχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας των κρατών που θα λάβουν μέρος των κεφαλαίων! Αυτή είναι η η Ευρωπαϊκή Ένωση του 2020 και το ερώτημα είναι πόσο θα αντέξει ακόμα αυτή η «Ενωση»…

Πηγές σημειώνουν ότι ορισμένοι εκ των «δύσκολων» (Ολλανδία, Αυστρία, Σουηδία, Δανία) θέλουν τα 750 δισεκατομμύρια ευρώ να πέσουν στα 700 δισεκατομμύρια και να «σπάσουν» στη μέση, που σημαίνει ότι το 50% να είναι δάνεια και το άλλο 50% να είναι επιχορηγήσεις.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επέστρεψε στη χώρα του, με την πρόθεση να γυρίσει στις Βρυξέλλες αύριο το πρωί. Ούτος ‘ή άλλως δίπλα είναι…

Διαφωνία παραμένει ακόμα στον τρόπο που θα λαμβάνονται οι αποφάσεις, καθώς οι Ολλανδοί επιμένουν για ομοφωνία στις εκταμιεύσεις, ενώ οι χώρες του νότου δεν δέχονται κάτι τέτοιο. Παράλληλα, υπάρχει και το θέμα της διασύνδεσης της χρηματοδότησης με την τήρηση των άρχων του κράτους δίκαιου με τις χώρες του Βίσεγκραντ, και ειδικά την Ολλανδία, να αντιδρούν.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής πραγματοποιήθηκαν και άλλες ολιγομερείς συναντήσεις, κυρίως του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ: με εκπροσώπους των «πλούσιων», με τους ηγέτες των χωρών του Βίσεγκραντ κ.λπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.