Κυρώσεις στο εξαγωγικό εμπόριο της Καμπότζης επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, επικαλούμενη καταπάτηση ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων.

Η ΕΕ αποφάσισε από την Τετάρτη, 12 Αυγούστου, να αποσύρει το προτιμησιακό καθεστώς εμπορικών συναλλαγών με την Καμπότζη και να επιβάλει τελωνειακούς δασμούς στα βασικά εξαγωγικά προϊόντα της, εκφράζοντας έτσι τις έντονες ανησυχίες της για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που παρατηρούνται στη χώρα.

Παράλληλα, η ΕΕ δήλωσε πως παραμένει ανοιχτή να αναθεωρήσει τις σχέσεις της, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δώσαμε στην Καμπότζη εμπορικές ευκαιρίες για να αναπτύξει την εξαγωγική βιομηχανία της και νέες θέσεις εργασίας και είμαστε στο πλευρό της τώρα λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει την επείγουσα ανάγκη της χώρας να σέβεται τα ανθρώπινα και τα εργασιακά δικαιώματα. Θα διασφαλίσουμε την ελεύθερη πρόσβαση των προϊόντων της στην ευρωπαϊκή αγορά όταν δούμε σημαντική βελτίωση σε αυτούς τους τομείς», ανέφερε σχετικά ο επίτροπος Εμπορίου Φιλ Χόγκαν.